Sem avtor, učitelj AEQ metode® in svetovalec za avtentičen način življenja ter medsebojne odnose.

Urban Urbanc

V dolgotrajnem procesu, ki me je vodil skozi veliko soočanja z lastno temo ter s sencami, sem začel dojemati, predvsem pa sprejemati, kdo sem in kaj je moj namen na tem svetu. V tem času sem se o sebi naučil ogromno. Vedno bolj sem postajal zavesten omejujočih prepričanj in vzorcev, v katerih sem živel, saj sem spoznal, da si svoje življenje pravzaprav ustvarjam sam z odnosom, ki ga imam do sebe in do življenja. In da je samo od mene odvisno ali bom zmogel preseči svoj stari jaz in postati najboljša verzija tistega, kar zase znotraj vem, da sem.

Odločil sem se za slednje – in to je bila najboljša odločitev, kar sem jih kadarkoli sprejel.

VEČ

Kmalu pa sem se znašel pred močno življenjsko preizkušnjo – perforacija dvanajstnika, kjer je skoraj prišlo do sepse in leto kasneje hernija (L4 - L5) v ledvenem delu. Močno sem bil razočaran nad življenjem, saj sem vse delal ''v redu'' in ''prav''. No, vsaj menil sem tako. Kljub temu, da sem do vsega, kar sem v vseh teh letih ustvaril, prišel z veliko odpovedovanja, discipline, strogosti do sebe ter predanosti in pridnosti, pa mi je življenje pokazalo, da nekaj ne delam prav. Krivca za svoj neuspeh sem sicer iskal znotraj sebe, vendar zaradi iluzije, ki sem jo v vseh letih odraščanja ustvaril, bistva nisem videl.

Sledila je močna depresija, ki me je spremljala 3 mesece in prvič v življenju sem resnično začutil, kaj je to nemoč; in čeprav sem se že prej srečal z občutkom nemoči, mi tokrat z močjo volje ni uspelo, da bi to presegel. Moral sem se predati in čakati. Vedel sem, da bi mi pomoč drugih na kratek rok verjetno pomagala, vendar sem se zavedal, da če ne najdem vzroka za svoje težave, se bodo le-te zopet ponovile v enaki ali pa še višji intenziteti.

Globlje sem začel preučevati svoje otroštvo, travme in boleče spomine, ki so prihajali na površje ter neuspešne partnerske odnose, spoznal pa sem se tudi z AEQ metodo®, ki jo sedaj uspešno vključujem v svoje delo.

Zaključil sem tudi izobraževanje za učitelja AEQ metode® 2. stopnje, AEQ dihanja® 1.stopnje ter AEQ odnosov® 1. stopnje.

Pri AEQ metodi® preko višjega zavedanja telesa lahko bolj resnično začutimo sebe in tako bolj primerno izražamo ter zadovoljujemo svoje potrebe. Pomaga nam tudi, da se lažje soočimo z neprijetnostmi, ki jih občutimo, ko povečujemo stik s telesom, primerna razlaga pa nam omogoča, da se ne ustrašimo lastne resničnosti, shranjene v telesu in podzavesti (vir: Aleš Ernst).

Z vsem tem se mi je močno spremenil odnos do sebe in do drugih, saj sem spoznal, da sem večino življenja živel v laži in iluziji, ter da če želim izboljšati kvaliteto življenja, imeti dobre odnose s svojo partnerko in živeti brez kroničnih bolečin, moram izstopiti iz vloge žrtve ter se soočiti z neprijetnimi stvarmi. Soočanje ni bilo prijetno, vendar sem vztrajal in skozi proces postopoma in zavestno spreminjal svoje podzavestne miselne, čustvene in telesne vzorce, ki so odražali moje nezavedno vedenje in obnašanje do sebe in do drugih.

Z rednim in zavestnim delom na sebi sem postopoma začel dvigovati čustveno zrelost. Moje psihofizično počutje se je začelo bistveno izboljševati, poleg tega pa sem spoznal marsikaj, česar prej nisem mogel ali želel videti. Vedno bolj sem začel čutiti svoje telo ter občutke, zopet sem postajal bolj spontan in se naučil izražati avtentično ter čustveno zrelo tudi takrat, ko to ni bilo prijetno meni ali drugim. Napredek je bil očiten, saj se je uspeh začel kazati na vseh tistih življenjskih področjih na katerih sem prej celo stagniral. Predvsem pa se je to začelo močno odražati v odnosih vseh vrst, še posebej v ljubezenskem odnosu z mojo partnerico. Izboljšala se je najina komunikacija, med nama se je razvilo še več spoštovanja, iskrenosti in zaupanja, kar pa so poleg ljubezni glavni temelji uspešnega partnerskega odnosa.

Vsa teoretična znanja, predvsem pa lastna spoznanja, izkušnje ter vse tehnike in vaje, ki sem jih najprej preizkusil na sebi ter jih izvajam redno, sem zbral v spletni video delavnici, v dveh spletnih programih ter v vodenju delavnic za osebno rast, ki jih uspešno vodim že 8 let. Do danes sem izvedel že približno 220 različnih predavanj, seminarjev, predstavitev knjig ter več kot 230 delavnic v Sloveniji ter v tujini (Hrvaška, ZDA – Kalifornija).

V tem času sem se podrobneje začel ukvarjati z delom z moškimi. Začel sem voditi moške skupine, leta 2021 sem ustvaril prvi ter edini avdio program za moške v Sloveniji – Pot sodobnega in zavestnega moškega, na vsake dva do tri mesece pa organiziram enodnevne delavnice za moške ter edinstveni Vikend odmik za moškeMoč pris(o)tnosti in namena moškega. Na osebnih posvetih, delavnicah in Vikend odmikih v živo ter preko moških skupin se je pri meni zvrstilo več kot 1200 ljudi.

Na svojih delavnicah in Vikend odmikih, na osebnih posvetih ter preko spletnih programov ponujam edinstvene pristope pri razvijanju ter izboljševanju višjih principov med človekovim fizičnim, mentalnim, čustvenim in duhovnim ravnovesjem. To namreč ljudem pomaga, da postanejo v življenju ter v odnosih bolj samozavestni, spontani in avtentični; da izboljšajo svoj partnerski odnos; da presežejo stare vzorce in prepričanja, ki jih zaustavljajo in jim preprečujejo, da bi postali najboljša verzija sebe; da zrastejo, se izgradijo in da dvignejo svoje zavedanje; predvsem pa, da procesu življenja bolj zaupajo, da se začnejo zopet imeti radi in da pogledajo resnici v oči. To je moja želja in je del mojega poslanstva.

Danes z gotovostjo stojim za svojimi besedami, saj vam iz prve roke (po)nudim ogromno informacij, predvsem pa lastnih izkušenj, ki vam pomagajo, da boste svoje življenje tudi vi zaživeli bolj radostno, zavestno ter predvsem bolj avtentično in brez bolečin.
Osebne izkušnje, neprijetnosti, bolečine (čustvene ali fizične) ter neuspešni odnosi so tisto, kar nam daje priložnost ter nam omogoča, da v življenju stopimo naprej in presežemo lastne omejitve in vzorce, ki nas zaustavljajo na poti k razrešitvi – če seveda želimo pogledati naše sence, se soočiti z neprijetnostmi in postopoma spoznavati, da so odgovori v nas in da smo le mi sami tisti, ki lahko rešimo sebe. Drugi nas pri tem lahko samo usmerjajo ali vodijo.

 Presežite svoje omejitve in  zaživite v svojem polnem  potencialu..

PROGRAMI ZA OSEBNO RAST

vsi programi

Izziv 21

Osvojite nove navade – postanite bolj samozavestni

21 - DNEVNI SPLETNI PROGRAM

Pot do sebe

Okrepite svojo voljo ter odkrijte moč svojih misli

31 - DNEVNI SPLETNI PROGRAM
No items found.
No items found.
No items found.

Kakor v nas - tako zunaj nas

Ustvarite takšno življenje, kot si ga želite.

SPLETNA VIDEO DELAVNICA
No items found.

Izziv 21

Osvojite nove navade – postanite bolj samozavestni

21 - DNEVNI SPLETNI PROGRAM

Pot do sebe

Okrepite svojo voljo ter odkrijte moč svojih misli

31 - DNEVNI SPLETNI PROGRAM

Kakor v nas - tako zunaj nas

Ustvarite takšno življenje, kot si ga želite.

SPLETNA VIDEO DELAVNICA

ZA VAS PRIPRAVLJAM

INDIVIDUALNI
POSVETI

Vsa druženja so intimna

PREBERI VEČ

SPLETNI
PROGRAMI

Višja stopnja zavedanja in miru

PREBERI VEČ

DELAVNICE  TER
VIKEND ODMIKI

Izstopite iz cone poznanega

PREBERI VEČ

SPLETNE
DELAVNICE

Izvajanje programov v udobju doma

PREBERI VEČ