Vikend odmik za moške

Moč pris(o)tnosti in namen moškega

DODATNI TERMIN, 16. - 19. maj 2024

Biti prisoten, zavesten, odločen in odgovoren moški, ki zna voditi svojo žensko v današnjem svetu ni lahko. Moški smo postali premalo odločni, mlačni in negotovi, mnogi svoje smeri v življenju sploh ne poznajo. Seveda je prav, da smo tudi uvidevni in prijazni, vendar pa to prevečkrat vodi k ugajanju in premalo k vodenju – samega sebe in nje. Današnji moški so prikrajšani za procese iniciacije, te zdrave moškosti mnogi sploh ne poznajo. Dokler moški ne bo začel poslušati samega sebe, dokler bo dopuščal distrakcijam, da ga oddaljujejo od njegovega bistva, potem bo zelo težko našel to, kar on je. Moški zato nujno potrebuje obdobja zdrave moške družbe, kot tudi samosti in izolacije, da se znova poveže s svojim globokim jedrom, da najde svoj motiv in namen, da preveri svojo smer, ter da ugotovi, zakaj je na tem svetu.
Vendar pa nikdar ne bo izpolnjen v celoti dokler tega, kar je v sebi odkril, ne bo delil s svetom ter z žensko, ki si jo je izbral.

Postani prisoten, zavesten, odgovoren, zabaven ter koristen in zaupanja vreden moški.
Bodi spoštljiv do žensk in otrok ter sočuten in ljubeč do sebe in do drugih.
Začni početi v življenju tisto, kar je tvoja strast in tvoj namen.

Vikend odmik MOČ PRIS(O)TNOSTI IN NAMEN MOŠKEGA je namenjen vsem moškim, ki se želite podati na potovanje iskanja prave in zdrave moškosti. Namenjen je tistim moškim, ki želite resnično pogledati v svoje življenje, začeti prevzemati odgovornost za svoja dejanja in vedenje ter se naučiti svojo žensko voditi z ljubeznijo, odločnostjo ter pogumom.

Raziskovali bomo naše sence in temne dele, ki so posledica negativnih in predvsem napačnih (tujih) prepričanj o nas samih ter se učili prisotnosti, zavedanja in odločnega vodenja. Pogovarjali se bomo o intimi ter kako se z žensko v spolnosti bolj globoko povezati. Spoznavali bomo, kako vse to vpliva na vedenje ter odzivanje naše ženske v odnosih, ki so velikokrat nasprotje tega, kar si želimo zase in za njo.

Postani zaupanja in spoštovanja vreden moški, ki si ga ženska resnično želi ter se nauči svojo žensko globoko zadovoljiti.

PRIJAVNI OBRAZEC
Ženski ni mar za tvoje tehnike;
ona želi čutiti, kako prisoten si, ko si z njo.

Skozi druženje se boste naučili:

 • Pomembnost discipline ter doslednost telesnih in duhovnih praks

 • Kako postati zavesten in prisoten moški, saj si to ženska od moškega najbolj želi

 • Kako zopet zanetiti ta ogenj strasti ter prebuditi ljubezen, ki je med vama

 • Sprejeti njena močna čustvena stanja in ne reagirati, ampak na njene 'provokacije' in predloge zrelo in ljubeče odgovarjati

 • Kako najti svoj resnični namen na tem svetu ter ga s svetom (in s svojo žensko) deliti

 • Kako postati dober ljubimec in žensko v spolnosti zadovoljiti

 • Kako doseči to stopnjo svobode, po kateri marsikateri moški hrepeni in še vseeno svojo žensko ljubiti

Kaj pomeni biti pravi moški:

 • Živeti avtentično in brez maske ter najti pot preko svojih ovir ter identifikacij z lastno osebnostjo

 • Pripravljenost sprejemanja izzivov v svojem življenju

 • Soočanje s svojim največjim strahom – nisem dovolj dober – ga pogledati globoko v oči ter ga preseči

 • Pripravljenost tvegati in si vzeti nazaj svojo moč, ki jo je moški izgubil, ko je bil družbeno kastriran ter ožigosan

 • Zrelo ter avtentično izražati svoja čustva ter z njimi vplivati na okolico, na žensko ter na neprimerno vedenje drugih

 • Posedovanje vrednot in kvalitet, ki se od moškega v teh burnih časih zahtevajo in potrebujejo

 • Pripravljenost pomagati šibkejšim s svojo integriteto, močjo in pogumom

 • Odgovornost do sebe in do drugih ter odločnost in strast do ženske in do življenja

 • Sprejemati pravilne odločitve ter pri tem vseeno poslušati svoje srce in telo

 • Aktivno vključevanje v družbo ter spoštovanje do predstavnic nežnejšega spola in otrok

 • Brez strahu se upreti družbenim normam, ki moškost ponižujejo in žensk ter otrok ne spoštujejo

 • In še mnogo drugega..

PRIJAVITE SE NA VIKEND ODMIK

V odnosih se dinamika ves čas spreminja

V vsakem odnosu se po nekem času začnejo stvari ohlajati. Vsakodnevni stik ter navajenost na partnerko, otroci, služba, obveznosti in utrujenost poberejo svoj davek. Intime ni več takšne kot je bila v prvih mesecih ali letih in počasi si začnemo iti malce na živce. Ne zavedamo pa se tega, da je odnos živa stvar in da se je treba zanj ves čas truditi. In delati – predvsem na sebi. In se ves čas zavedati, da se lahko vedno od nekje pojavi nekdo, ki bo tvojo žensko speljal.

Kadar stvari med partnerjema postanejo same po sebi umevne in ko smo drug drugega že navajeni, takrat se prenehamo truditi, saj ne najdemo več tiste motivacije kot takrat, ko smo ženski dvorili, se trudili, kupovali rože, jo kam peljali in jo poslušali. Čas je tista komponenta, ki odnose sili v razkroj, zato je še toliko bolj pomembno in potrebno, da se razvijamo, gradimo in odnos vzdržujemo tudi, ko smo skupaj že dolgo časa.
Zato, če jo res ljubiš in si želiš biti z njo, se trudi kot, da bi bil ves čas nekje nekdo, ki bi ti jo skušal odpeljati.

Kako zopet najti pravo pot?

Moški smo se skozi ves ta čas precej izgubili – morda po svoji krivdi ali pa ne. Ker nismo imeli idolov (naših očetov), ki bi nam pokazali kakšen je resničen moški, se skozi življenje pomikamo tako, da ženskam ugajamo ali pa smo preveč brezčutni in grobi, podlegamo povprečnosti družbe in njeni pasivnosti, mar pa nam je samo še za zunanji uspeh – dober avto, mišice in denar. Po drugi strani pa smo preveč agresivni ter pohlepni in ženske sploh ne slišimo, niti je ne čutimo – razen kadar potrebujemo sprostitev in izpraznitev skozi seks. Takšno delovanje pa ni primerno za polno življenje, niti za našo osebno rast v partnerskih odnosih. Predvsem pa s tem ne izpolnjujemo naše misije oziroma tistega, za kar smo na svet prišli.

Vse to seveda še ne pomeni rešitve vseh problemov, ki obstajajo na svetu, pomeni pa priložnost in možnost, da se nekaj spremeni.
Od zavestnega moškega je odvisno, ali bo hodil po poti resnice in ljubezni ali pa bo raje zaspal nazaj in živel v strahu.
Vendar pa naj vseeno ve, če se bo enkrat odločil za to pot, da vrnitve nazaj več ni – postal bo boljši moški.

Moška energija ni ne slaba ne dobra;
odvisno je predvsem od tega, kako jo uporabljamo.

Skozi teoretične vsebine, skozi pogovor ter skozi izvajanje učinkovitih vaj in uporabnih tehnik boste spoznali:

 • kako postati zaupanja ter spoštovanja vreden moški

 • zakaj sta tvoja prisotnost in zavest za žensko bistvenega pomena

 • kako najti svoj resnični namen ter deliti svoj največji dar s svetom in z žensko

 • kako sta zdrava jeza in strast enaka, a samo nasprotna aspekta zdravega moškega principa

 • kako v svoje življenje pritegniti imenitno žensko ter omogočiti, da ob tebi postane še bolj odprta

 • kako voditi svojo žensko, brez da bi jo skušal kontrolirati

 • kako postavljati jasne in zdrave meje ter kako izražati zdravo jezo

 • kako se zdravo samozadovoljevati, preprečiti prezgodnji izliv ter dosegati orgazme celega telesa

 • kako postati boljši moški / ljubimec / partner / oče / prijatelj / človek

 • kako se globoko ljubiti s svojo žensko

 • kako odkriti svoje poslanstvo – svoj resnični namen

 • kaj si ženske od moškega resnično želijo ter kaj od njega potrebujejo

LOKACIJA

Gozd Martuljek, 13. – 15. november

Prijetno, naravno ter mirno okolje je zelo pomemben pogoj za dobro izvedbo moškega druženja – sploh večdnevnega odmika.

Lokacija je naravno(st) enkratna in za to primerna:
mirno in naravno okolje Pokljuških gozdov; sončna lega z mogočnimi vrhovi nad nami; neokrnjen gozd v neposredni bližini hotela; neposredna bližina gora; tišina in zavetje, ki nam omogoča, da bolj resnično začutimo sebe; varen prostor, kjer se lahko povezujemo z drugimi moškimi; svetel, intimen in dovolj velik prostor za izvedbo delavnic; prostorne in udobne sobe hotela Jelke; večerna druženja ob ognju ali obisk savne; dobra hrana ob dobri družbi.

Iz smeri Ljubljana:
iz avtoceste Ljubljana – Jesenice zavijete na izvoz Lesce in nadaljujte v smeri Bleda. Na Bledu na prvem krožišču (Petrol na levi strani) zavijete v prvi izvoz v smeri Gorje, Pokljuka. Po približno 24 km boste prispeli na Pokljuko. Nadaljujete proti Rudnem polju, po približno 2 km pa zavijete levo proti Šport hotelu. Sledi kratek vzpon po cesti mimo Šport hotela; na vrhu hriba desno je Hotel Jelka.

NASLOV:  Goreljek 93, Podjelje

IZJAVE UDELEŽENCEV

Delavnica je bila ena izmed najboljših investicij vase. Kar nekaj stvari sem spoznal o sebi. Tako postajam boljši človek, mož, starš in delodajalec. Nisem še srečal toliko iskrenih ljudi na kupu. Delavnica resnično dela spremembe.To delavnico resnično priporočam vsakemu moškemu, ki želi postati boljši mož, partner in starš.

Aleš Babič, lastnik in direktor podjetja EKOSEN d.o.o.

Lahko rečem, da po Vikend odmiku bolj delujem v skladu s sabo. Da sem bolj čuječ in se to zelo vidi v odnosu z ženo. Všeč mi je bilo, da si jasno postavil meje, kakšen bo ta odmik. Mislim, da smo vsi delovali s tem zavedanjem in smo bili spoštljivi in odprti drug do drugega. S tem, ko si bil ti pristen, si dal vzor vsem nam, kakšni naj bomo do sebe. Čeprav, priznam, sem na začetku to občutil kot malo zastrašujoče, ampak sem potem videl na kakšen način želiš to prikazati. Zelo spoštljivo od tebe, da si si tudi med odmori in v večernem druženju vzel čas za nas in bil v naši družbi. Mislim, da nas je to še bolj povezalo. Da smo lahko v sproščenem vzdušju podebatirali, te še kaj vprašali ins e tudi nasmejali.

Darko Janežič

Veliko se izobražujem in delam na sebi, ampak ta delavnica mi je popolnoma spremenila življenje. Ne glede na vse prebrane knjige in vsa izobraževanja sem skozi delavnico dojel napake, katere sem delal skozi odnose. Ni lahko in je na momente zelo boleče, ko si priznaš svoje napake, ampak ravno to te osvobodi in ti da odlično priložnost, da ponovno prevzameš svojo moško vlogo v svetu, poslu in v odnosu. Moje osebno mnenje je, da bi vsak moški moral skozi to delavnico in skozi ta proces. Ni se tako lahko odpreti pred ostalimi moškim, ampak je vredno vsake sekunde, ker življenje ni več isto in to je resnična svoboda, ko si dovoliš čutiti in ko se vrneš nazaj k sebi in v svojo energijo. Na ta način tudi svet postane boljši.

David Hriberski, direktor podjetja OPTIMAPLUS d.o.o.

Rad bi se ti zahvalil, da si mi pomagal odpreti oči, kakšen bi naj bil sodoben in zavesten moški. Priznam, da sem bil pred našim druženjem/delavnico/odmikom kar malo zmeden, zaskrbljen glede samega sebe. Za mano je eden izmed vikendov, ki bodo za vedno ostali v mojem srcu. Za večno ti bom hvaležen, hkrati pa te spodbujam, da nadaljuješ svoje delo, ker je to tvoje poslanstvo. Dvigovanje čustvene zrelosti med moškimi, predvsem mladimi. Skozi naše druženje sem spoznal, da res živiš to kar govoriš.

Franci ŽOKŠ

Težko povzamem vse z besedami, ker se mi res zdi, da to začutiš. Ostalo mi je nekih stvari/stavkov/občutkov/spoznanj, da imam vsake tolko flashe čez dan. Od tega, da mi je zanimivo, kako res ob ognju nisem bil sposoben iz sebe dat nekaj običajnega kot en navaden krik, do role playinga, ki sem ga prvič doživel (kar mi je blo noro probat in videt kaka močna čustva to sproži v človeku), do drže telesa, zakaj je ta ena stran telesa zategnjena, pomembnosti dihanja, zgodb in pogovorov z ostalimi udeleženci in še bi lahko našteval. Morm ti še rečt/se zahvalit, ker si delil tudi svoje izzive v življenju, bil avtentičen, srčen. Bil si pravi moški leader.

Andrej Henigman

S svojo iskreno željo, da pripomoreš drugim, z odločnostjo, da z nami deliš svoja znanja in izkušnje (tudi tiste bolj intimne) na zelo odprt in direkten način, si poskrbel, da se nas je 12 moških, ki smo se prvič srečali v tem kratkem času, tako povezalo med sabo, da se je med nami stkalo popolno zaupanje, na podlagi katerega smo delili svoje najglobje občutke, probleme, strahove kot tudi solze in smeh. Z delavnice sem odšel z veliko več zavedanja o svojem moškem potencialu in kako ta potencial tudi živeti. Hvala Urban.

Uroš Pečaver

Na delavnici sem se spet počutil kot pravi moški. Spoznal sem, da imajo tudi ostali moški izzive in preizkušnje, ki smo jih drug drugemu iskreno delili. Urban se je z vodenjem delavnice, znanjem in držanjem prostora vsakemu izmed nas zares izkazal. Delavnico bi priporočil vsakem moškem, ki si želi biti boljši moški.

Blaž Žmavčič

Urban navdihuje s svojo energijo in pokaže s celotnim telesom, da res živi to kar govori. Na delavnici je bil vedno vsem na voljo za raznovrstna vprašanja in je z veseljem podal svoj pogled na situacijo. Pomagal mi je najti samega sebe in mi pokazal kako živeti polno življenje.

Jani Nedeljko

Hvala ti za edinstveno in nepozabno izkušnjo v življenju. Bilo mi je v veselje in zadovoljstvo. Učinki že prihajajo na plano. Noro (boljše)!

Grega Toni

Eden boljših vikendov v mojem življenju. Težko je to doživetje in navdušenje opisati s besedami, to moraš enostavno doživet. Podporo desetih moških, ki ti stojijo ob strani in so ob tebi zate! Kot krdelo volkov smo bili drug za drugega. Ne bi pa tega bilo brez tvojega vodstva, ker si v vsakem trenutku točno vedel kaj in kako. Nisem pričakoval, da bo tako dober vikend!! Res! Neverjetno, kakšen bojevnik si in kako imaš veliko srce. Kralj si res! To bi moral doživet vsak moški!

Mitja Šalamun

PROGRAM

Četrtek

​16.00

Prihod in nastanitev

​18.30

Večerja

​20.00

Večerno druženje ob ognju

Petek

8.00 - 9.00

Jutranja praksa / AEQ dihalne vaje

9.00 - 10.30

Zajtrk + prosti čas

10.30 - 14.00

I. delavnica: Prepletanje moškega in ženskega principa

14.00 - 16.00

Kosilo (po izbiri) + prosti čas

16.00 - 18.30

II. delavnica: Prisotnost in zavest / Kako zavest izražati skozi telo

18.30

Večerja / Druženje ali obisk savne

Sobota

8.00 - 9.00

Jutranja praksa / AEQ dihalne vaje

9.00 - 10.30

Zajtrk + prosti čas

10.30 - 14.00

Moška skupina

14.00 - 16.00

Kosilo (po izbiri) + prosti čas

15.30 - 18.30

Moška skupina

18.30

Večerja / Druženje ob ognju

15.30 - 18.00

IV. delavnica: Postani najboljša verzija sebe + meditacija

18.00

Zaključek ter odhod

Nedelja

8.00 - 9.00

Jutranja praksa / AEQ dihalne vaje

9.00 - 10.30

Zajtrk + prosti čas

10.30 - 15.30

III. delavnica: Kako žensko zadovoljiti v spolnosti

15.30 - 16.30

Kosilo (po izbiri)

16.30 - 17.30

Zaključna debata

17.30

Odhod

ŠTEVILO MEST JE ZARADI INDIVIDUALNEGA PRISTOPA OMEJENO

Cena Vikend odmika za moške: 569 EUR

V kolikor s seboj pripeljete partnerja, je cena po osebi 299 EUR
Po izpolnjeni PRIJAVI vam pošljem vse podatke za nakazilo.
PLAČILO JE MOŽNO NA TRI OBROKE

Cena Vikend odmika za moške vključuje:

 • Tri nočitve s pol-penzionom v idiličnih sobah (souporaba sobe ali enoposteljna soba*)

 • Drobne prigrizke / sadje / čaj / kava, ki bodo na voljo ves čas (vse iz ekološke pridelave)

 • Enkratna uporaba savne ter ostalih notranjih površin

 • Teorijo, vaje in učinkovite tehnike, ki jih boste popolnoma osvojili

 • Delovni učbenik z vajami, tehnikami in nalogami

 • Majhno ter intimno skupino moških ter individualni pristop

 • Izboljšanje lastne vrednosti in samopodobe, fokusa in koncentracije ter dvig zavedanja

 • Izjemno priložnost za globoko in transformativno delo na sebi

 • Večerno druženje ob ognjišču v sproščenem vzdušju

 • Družbo podobno mislečih moških, ki si želijo izboljšati odnos s partnerko

 • Mirno in naravno okolje v osrčju Triglavskega narodnega parka

*doplačilo za enoposteljno sobo – 10€ / noč

Trenutno ni razpisanih novih terminov;
za več informacij mi pišite.

V primeru odpovedi

V primeru odpovedi po 5.11.2020 si pridržujem pravico do 50% vplačanega zneska.
V primeru višje sile ali bolezni vam bo od predložitvi ustreznega potrdila vrnjen celoten znesek.

Vse morebitne odpovedi morajo biti sporočene preko elektronske pošte na
urban@bitjeluci.com