Poletni tabor za moške

Postavljenost, odločnost in stabilnost moškega

Kobarid, 04. - 07. julij 2024


Nič ni bolj privlačnega za žensko kot odločen, postavljen, stabilen ter odgovoren moški, ki si hkrati dovoli biti ranljiv in čuteč na eni strani ter neizprosen v sledenju svojemu poslanstvu in viziji na drugi. Moški, ki gre v akcijo, ki prevzame odgovornost, ki je strasten v svojem delovanju in zaupa svojim občutkom ter odločitvam.

Ampak bodimo iskreni – tudi za moškega je takšna ideja izjemno privlačna. Kar malce strašljiva morda, predvsem pa nepoznana.
A ravno v tem se moški »prižgemo«; v soočanju z izzivi v zdravi moški družbi. 


Sodobni tempo življenja, vzgoja, ki smo jo bili deležni, preobremenjenost na delovnem mestu, vse mogoče distrakcije, slab stik s telesom in pomanjkanje pozitivnega zgleda delajo moške izgubljene, zmedene, neodločne in pretirano pasivne. Ne vemo, kdo smo, kaj imamo radi, čemu si želimo namenjati svojo energijo, pozornost in čas… V partnerskih odnosih smo nevešči, ženske nam gredo s svojo spremenljivostjo in čustvi prepogosto na živce, kot tudi to, da nikjer ne najdemo svojega miru.
Če pa ga že, pa nam spet nekaj manjka.

Moški poletni tabor bova organizirala in vodila Urban Urbanc in Nace Janežič.
Več o Nacetu si lahko preberete TUKAJ.

Na Moškem poletnem taboru se bomo skozi intenzivno druženje v krogu moških posvečali iskanju odgovorov na izzive in težave, s katerimi se današnji moški soočamo. Z namenom in jasnostjo – "želim odkriti, kaj si zares želim, kako izboljšati sebe in svoj odnos z žensko ter postati bolj stabilen, bolj uspešen in bolj zadovoljen moški".

Raziskovali bomo naše sence in temne dele, ki so posledica vzgoje in vplivov okolja, v katerem smo rastli, ozaveščali bomo svoja negativna in omejujoča prepričanja o nas samih ter se učili, kaj pomeni biti močan, odgovoren, avtentičen, zavesten in odločen moški – vodja.

Pogovarjali se bomo o intimi ter kako se z žensko bolj globoko povezati (tudi v spolnosti). Spoznavali bomo, kako smo sami odgovorni za velik del tega, kako se naša ženska počuti ob nas ter kako se odziva v odnosu, ki je velikokrat nasprotje tega, kar si želimo zase in za njo. Predvsem pa se bomo učili vse to spreminjati.

Konkretno, neposredno, odločno ter učinkovito. 

PRIJAVNI OBRAZEC
Moška energija ni dobra niti ni slaba;
pomembno je le, ali jo uporabljamo ali zlorabljamo.

Komu je moški poletni tabor namenjen?

Moški poletni tabor je namenjen vsem moškim, ki se želite podati na potovanje iskanja prave in zdrave moškosti. Namenjen je tistim moškim, ki želite resnično pogledati v svoje življenje, začeti prevzemati odgovornost za svoja dejanja in vedenje ter se naučiti svojo žensko voditi z ljubeznijo, odločnostjo, jasnostjo ter pogumom. Namenjen je vsem moškim, ki se soočate z izzivi, notranjimi boji in ovirami, pa ne veste, kako in kje se jih lotiti ter kako jih rešiti. 

Večino načinov za delo na sebi, duhovnosti in partnerskih zadev danes poučujejo ženske. Odnosi so razloženi z ženske plati, moški pa nekako velikokrat ostajamo lačni pogovora z drugim moškim. Z nekom, ki pozna našo perspektivo in nas razume, čuti in točno ve, kako stvari in odnose doživljamo mi. Pristna moška podpora, razumevanje, brca v rit in spodbuda so za moškega izjemno zdravilne, vendar jih je hkrati v toku vsakdana tako zelo malo! Vsi pogrešamo očete in stare očete, soborce in prijatelje, kateri nas bodo videli, slišali, sprejeli in podprli v tem, kar smo. In nas pri tem ne bodo pomilovali, ampak nam dali moč.

Skozi druženje in aktivno delo boste:

 • Izboljšali stik s sabo in s svojim telesom, z notranjimi občutki ter z odkritimi in potlačenimi čustvi

 • Postali bolj zavesten in prisoten moški, saj si to ženska od moškega najbolj želi

 • Izboljšali sposobnost in pripravljenost sprejemanja izzivov v svojem življenju

 • Učili se upravljati svoja čustva in čustvene odzive ter jih zrelo, primerno in učinkovito uporabljati

 • Učili se, kako zdržati v njenih čustvenih reakcijah in ustvariti prostor, v katerem se bo ženska počutila varno, sprejeto in ljubljeno

 • Soočali se s svojim največjim strahom – nisem dovolj dober – ga pogledati globoko v oči ter se ga učili preseči

 • Se naučili uporabljati praktična orodja, vaje in pristope, s katerimi boste lahko nadaljevali samostojno delo po koncu druženja

 • Spoznali pomen zdrave moške družbe in pomembnost moške podpore

 • Razvijali pomembnost discipline in rednosti pri telesnih in duhovnih praksah

 • Začeli razumeti zakaj vas bežanje in umikanje od problemov ne bo rešilo, ampak potisnilo samo še globlje vanje

Naučili se bomo, spoznali in pridobili:

 • Jasnost in vpogled v svoje stanje odnosov, zdravja, zadovoljstva ter konkretno usmeritev kje, kaj in kako delati, da vse navedeno konkretno izboljšate

 • Spoznanje kako pomembne so dinamike izvorne družine, postavljanje zdravih meja in razvijanje odločnosti, da bi zaživeli s strastjo in vizijo

 • Več razumevanja in načine kaj je potrebno, da zopet prižgete ogenj strasti in povezanosti med vama

 • Kakšna je pot do občutka svobode in ob tem svojo žensko še bolj ljubiti

 • Kako čustveno zrelo izražati svoja čustva ter z njimi vplivati na okolico in neprimerno vedenje drugih

 • Kako lahko problem odvisnosti (od športa, iger, dela, alkohola in drog, pornografije …) vplivajo na odnose

 • Razumevanje zakaj ženska izzove prepir in naredi iz muhe slone

 • Kako lahko stopnja visoke vibracije našega srca in telesa zviša našo samopodobo in samozavest

 • Kako uravnovesiti naš razum, čustva, občutke srca in telo ter najti skladnost med njimi

 • Kako se naučiti zopet sprejemati pravilne odločitve ter pri tem vseeno poslušati naše srce

 • Kako preseči miselne in telesne blokade, ki nam preprečujejo, da bi slišali svojo intuicijo ter vodenje srca

 • Kako dvigovati kolektivno zavedanje s tem, ko dvigujemo stopnjo naše zavesti

 • In še mnogo drugega..

PRIJAVITE SE NA POLETNI TABOR ZA MOŠKE

Kaj bomo počeli?


Vsak moški si želi in mora biti slišan ravno tako kot ženska. In na moškem poletnem kampu bo za to obilo prostora. Ker bomo tam vsi z enakim namenom. Vsi s svojim problemi in z odločnostjo, da jih rešimo. Zato bomo v zdravi moški družbi ustvarili ta prostor, v katerem se  bomo lahko izrazili, kričali, jokali, prekleli in se objeli. Karkoli bo treba, da se (p)odpremo v spremembi. Hkrati si bomo nastavili ogledalo, si povedali, kar nam gre in drug drugega potisnili izven udobja. 

Poletni kamp ni samo druženje ob pivu, ampak konkretno delo in izobraževanje, ki ga sestavljajo:

-       Praktične izobraževalne delavnice na izbrane tematike
-       Vsakodnevna telesna praksa AEQ vaj in AEQ dihanja
-       Moške skupine in večerna druženja ob ognju
-       Pohod do slapa in kopanje v Soči
-       Prosti čas in druženje
-       Iniciacija

Učili se bomo praktičnih vsebin, pristopov, vaj, dihanja in strategij, skozi katere rastemo. Spoznavali bomo orodja, ki jih lahko in moramo vsakodnevno uporabljati, da se z njihovo pomočjo brusimo, boljše čutimo, jasneje zaznavamo sami sebe in svojo pot in spreminjamo svoje vzorce mišljenja, čustvovanja in vedenja tam, kjer nam ne služijo, kjer sami sebe sabotiramo in vodimo v destrukcijo.

Raziskovali bomo naše sence, ki so posledica neprimernih in predvsem napačnih prepričanj o nas samih, govorili bomo o travmah, ki nas določajo ter se učili prisotnosti bivanja v telesu, zavedanja misli in čustev in odločnega vodenja. Spoznavali bomo, kako vse to vpliva na naše obnašanje ter odzivanje naše ženske v odnosih, ki so velikokrat nasprotje tega, kar si želimo zase in za njo.

Bolj podroben opis programa najdete proti dnu strani.

Kako zopet najti pravo pot?

Moški smo se skozi ves ta čas precej izgubili – morda po svoji krivdi ali pa ne. Ker nismo imeli idolov (naših očetov), ki bi nam pokazali, kakšen je pravi moški, se skozi življenje pomikamo tako, da ženskam ugajamo ali pa smo preveč brezčutni in grobi, podlegamo povprečnosti družbe in njeni pasivnosti, mar pa nam je samo še za zunanji uspeh – dober avto, mišice in denar. Po drugi strani pa smo preveč agresivni (nasilni), sebični ter pohlepni in ženske sploh ne slišimo, niti je ne čutimo – razen kadar jo potrebujemo za sprostitev ter izpraznitev skozi seks.

Takšno delovanje pa ni primerno za polno življenje, niti za našo osebno rast v partnerskih odnosih. Predvsem pa s tem ne izpolnjujemo naše misije oziroma tistega, za kar smo na svet prišli.

Glede na to, da so v zadnjih letih ženske na sebi naredile veliko, postale zelo samozavestne in od moških neodvisne in glede na to, da osebno mislim, da bo v prihodnje tega samo še več, je za moške res nujno in zadnji čas, da se lotimo dela na sebi. V nasprotnem primeru za ženske ne bomo več zanimivi.

Nalijmo si čistega vina – en poletni tabor ne bo rešil vseh vaših težav in v 4-ih dneh ne bomo izpili vsega znanja tega sveta. Skozi izkušnje preteklih odmikov za moške ter skozi nekajletno delo z moškimi pa mi je jasno, da takšno druženje predstavlja zelo močan »pospeševalnik« osebnega napredka, streznitev za telo in glavo, poleg tega pa nam omogoči uzreti novo, drugačno perspektivo in bolj pravilno pot in da moškemu tisto, kar najbolj potrebuje – občutek moči, vizijo, smer in namen!

Jeza in strast sta samo različna izraza iste, a nasprotne sile moškega principa. Moški ne more negirati ene, brez da bi negiral drugo.

Skozi razumevanje teoretičnih vsebin ter skozi izvajanje vaj in učinkovitih tehnik boste spoznali:

 • Kako postati zaupanja ter spoštovanja vreden moški

 • Zakaj sta tvoja prisotnost in zavest za žensko bistvenega pomena

 • Kako najti svoj resnični namen ter deliti svoj največji dar s svetom in z žensko

 • Kako sta zdrava jeza in strast enaka, a samo nasprotna aspekta zdravega moškega principa

 • Kako voditi svojo žensko, brez da bi jo skušal kontrolirati

 • Kako postavljati jasne in zdrave meje ter kako učinkovito izražati zdravo jezo

 • Kako postati boljši moški / ljubimec / partner / oče / prijatelj / človek

 • Kaj si ženske od moškega resnično želijo ter kaj od njega potrebujejo

 • Kako se globoko ljubiti in se intimno povezati s svojo žensko

 • Kako v svoje življenje pritegniti imenitno žensko ter omogočiti, da ob tebi postane še bolj odprta

 • Kako odkriti svoje poslanstvo in svoj resnični namen

LOKACIJA

Gozd Martuljek, 13. – 15. november

Zavedam se, da je prijetno ter naravno okolje eden od pomembnih pogojev za dobro izvedbo Moškega poletnega tabora.
Vsi tisti, ki me poznate in ki ste se morda že udeležili mojih druženj, veste, da temu aspektu svojega dela namenim veliko pozornosti.​

Lokacija, kjer bomo odkrivali svoje omejitve ter spoznavali naš potencial, je naravno(st) enkratna:
mirno in naravno okolje v Kampu Lazar ..  spanje na prostem v šotorih .. prostor, kjer bomo popolnoma ločeni od ostalih .. sončna lega z mogočnimi vrhovi nad nami .. kopanje v reki Soči .. aktiven pohod do najlepšega slapu v Sloveniji ..  varen prostor za izražanje in globoke pogovore .. večerna druženja ob ognju v dobri družbi

Kamp Lazar se razprostira tik ob smaragdni reki Soči, ki velja za eno najlepših evropskih rek nedaleč od zgodovinskega mesteca Kobarid (cover fotografija: Mirjana Petrič)

Iz smeri Kobarid:
Iz mesteca Kobarid se usmerite proti Drežnici. Pred Napoleonovim mostom čez reko Sočo zavijte levo na ozko cesto in po približno 500 m boste prispeli do recepcije kampa Lazar.  

NASLOV:  Kamp Lazar, Kobarid

IZJAVE UDELEŽENCEV

Veliko se izobražujem in delam na sebi, ampak ta delavnica mi je popolnoma spremenila življenje. Ne glede na vse prebrane knjige in vsa izobraževanja sem skozi delavnico dojel napake, katere sem delal skozi odnose. Ni lahko in je na momente zelo boleče, ko si priznaš svoje napake, ampak ravno to te osvobodi in ti da odlično priložnost, da ponovno prevzameš svojo moško vlogo v svetu, poslu in v odnosu. Moje osebno mnenje je, da bi vsak moški moral skozi to delavnico in skozi ta proces. Ni se tako lahko odpreti pred ostalimi moškim, ampak je vredno vsake sekunde, ker življenje ni več isto in to je resnična svoboda, ko si dovoliš čutiti in ko se vrneš nazaj k sebi in v svojo energijo. Na ta način tudi svet postane boljši.

David Hriberski, direktor podjetja OPTIMAPLUS d.o.o.

Na delavnici sem se spet počutil kot pravi moški. Spoznal sem, da imajo tudi ostali moški izzive in preizkušnje, ki smo jih drug drugemu iskreno delili. Urban se je z vodenjem delavnice, znanjem in držanjem prostora vsakemu izmed nas zares izkazal. Delavnico bi priporočil vsakem moškem, ki si želi biti boljši moški.

Blaž Žmavčič

Eden boljših vikendov v mojem življenju. Težko je to doživetje in navdušenje opisati s besedami, to moraš enostavno doživet. Podporo desetih moških, ki ti stojijo ob strani in so ob tebi zate! Kot krdelo volkov smo bili drug za drugega. Ne bi pa tega bilo brez tvojega vodstva, ker si v vsakem trenutku točno vedel kaj in kako. Nisem pričakoval, da bo tako dober vikend!! Res! Neverjetno, kakšen bojevnik si in kako imaš veliko srce. Kralj si res! To bi moral doživet vsak moški!

Mitja Šalamun

Delavnica je bila ena izmed najboljših investicij vase. Kar nekaj stvari sem spoznal o sebi. Tako postajam boljši človek, mož, starš in delodajalec. Nisem še srečal toliko iskrenih ljudi na kupu. Delavnica resnično dela spremembe.To delavnico resnično priporočam vsakemu moškemu, ki želi postati boljši mož, partner in starš.

Aleš Babič, lastnik in direktor podjetja EKOSEN d.o.o.

Dolgo časa sem po Vikend oddihu še razmišljal o vsem, kar smo doživeli (druženje, delavnice). Bila je zares močna izkušnja. Prijetno je bilo doživeti več dnevno izkušnjo izključno v moški družbi. Na nek način preko tovrstnega druženja prideš močneje v stik s svojo moško energijo, ki je pomembna za vse izzive, s katerimi se moški srečujemo v življenju. Hkrati pa ti omogoča večje razumevanje ženske energije. Še enkrat iskrena hvala za vse Urban. Vikend oddih za moške priporočam vsakemu moškemu, ki si želi izboljšati kvaliteto svojega življenja in izboljšati odnose s svojimi bližnjimi.

Jan Sebastian Srečkar

Lahko rečem, da po Vikend odmiku bolj delujem v skladu s sabo. Da sem bolj čuječ in se to zelo vidi v odnosu z ženo. Všeč mi je bilo, da si jasno postavil meje, kakšen bo ta odmik. Mislim, da smo vsi delovali s tem zavedanjem in smo bili spoštljivi in odprti drug do drugega. S tem, ko si bil ti pristen, si dal vzor vsem nam, kakšni naj bomo do sebe. Čeprav, priznam, sem na začetku to občutil kot malo zastrašujoče, ampak sem potem videl na kakšen način želiš to prikazati. Zelo spoštljivo od tebe, da si si tudi med odmori in v večernem druženju vzel čas za nas in bil v naši družbi. Mislim, da nas je to še bolj povezalo. Da smo lahko v sproščenem vzdušju podebatirali, te še kaj vprašali ins e tudi nasmejali.

Darko Janežič

Trenutno ni razpisanih novih terminov;
za več informacij mi pišite.

PROGRAM

Četrtek

​9.00  

Prihod, postavitev šotorov in nastanitev

​11.00

Predstavitev programa

​13.00

Brunch + prosti čas

​16.00

I. delavnica + vaja

​19.30

Večerja

​21.00

Iniciacija + moška skupina

Petek

7.00 - 8.00

Jutranja praksa / AEQ vaje

8.00 - 10.30

Zajtrk + prosti čas

10.30 - 13.30

II. delavnica + vaje 

13.30 - 16.30

Brunch + prosti čas

16.30 - 19.30

III. delavnica + vaje

19.30

Večerja

21.00

Moška skupina

Sobota

7.00 - 8.00

Jutranja praksa / AEQ vaje

8.00 - 10.30

Zajtrk + prosti čas

10.30 - 19.30

Aktivni pohod + vaje

19.30

Večerja

21.00

Moška skupina

Nedelja

7.00 -8.00

Jutranja praksa / AEQ vaje

8.00 - 10.30

Zajtrk + prosti čas

10.30 - 14.30

Moška skupina

14.30

Brunch

16.00

Zaključek in odhod

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO

Cena: 650 EUR

V kolikor s seboj pripeljete partnerja, je cena po osebi 299 EUR
Po izpolnjeni PRIJAVI vam pošljem vse podatke za nakazilo.
PLAČILO JE MOŽNO NA TRI OBROKE

Cena Poletnega tabora za moške vključuje:

 • Tri nočitve v kampu* Lazar z vključeno prehrano  (lasten šotor ali delitev šotora)

 • Drobne prigrizke / sadje / pijača / čaj / kava, ki bodo na voljo ves čas

 • Delovni učbenik z vajami, tehnikami in nalogami

 • Teorijo, vaje in učinkovite tehnike, ki jih boste popolnoma osvojili ter jih sami uporabljali

 • Izboljšanje lastne samopodobe, fokusa, koncentracije, čuječnosti in zavedanja telesa

 • Majhno ter intimno skupino moških ter individualni pristop po potrebi

 • Družbo podobno mislečih moških, ki si želijo izboljšati svoj odnos z žensko

 • Izjemno priložnost za globoko in transformativno delo na sebi

 • Mirno in naravno okolje v neposredni bližini reke Soče

 • Večerno druženje ob ognju v sproščenem vzdušju in globokih debatah

*uporaba lastnega šotora ali delitev šotora

V primeru odpovedi

V primeru odpovedi po 5.11.2020 si pridržujem pravico do 50% vplačanega zneska.
V primeru višje sile ali bolezni vam bo od predložitvi ustreznega potrdila vrnjen celoten znesek.

Vse morebitne odpovedi morajo biti sporočene preko elektronske pošte na
urban@bitjeluci.com