Kaj se pravzaprav dogaja z ženskami, ki samo mislijo, da so Boginje?

February 3, 2018

Vsi, ki morda malo že poznate moje pisanje in veste, kako v svojih zapisih žensko pravzaprav častim, jo povzdigujem na piedestal in jo bodrim, naj vztraja pri tem, da v svoje življenje spusti samo še moškega, ki več ne spi, boste ta zapis (vsaj upam da) sprejeli z pravo mero kritike, kulture in razumskosti. Vsi ostali (predvsem pa ostale) pa me boste raztrgali.

A vendar naj povem, kar mislim in kar čutim..

V današnjem svetu, kjer se za emancipacijo morajo boriti moški in kjer ženske kot po tekočem traku prevzemajo moške naloge, stopajo v moški princip in igrajo moške vloge, je vedno bolj smiselno stvari pogledati iz malce drugačne perspektive.
Zadeve so se nekako odvile po svoje in ob vsem tem, kar se danes med žensko in moškim dogaja, se poraja vprašanje - kaj storiti, da bi to razdaljo in nerazumevanje - ta prepad, ki se med nami samo še povečuje, zmanjšali.


Kaj storiti, da bi ženske to sovraštvo in jezo in zamero, ki jo podzavestno v sebi čutijo do moškega, enkrat za vselej izrazile in se tega bremena osvobodile?

Zavedam se, pa naj se najprej dotaknem tega, da je vaša jeza, vaš odnos do nas do neke mere opravičen. Kajti res smo bili moški tisti, ki smo vam v davnini povzročili mnogo gorja. In tudi dandanes je še vedno moški princip tisti, ki pretirano prevladuje v naši družbi.
Tisočletja smo bili moški tisti, ki smo ženske poniževali ter zaničevali in žal je to povzročilo mnogo bolečine, katero danes ženske še vedno nosite v sebi kot veliko breme, ki duši vašo dušo. In podzavestno ženske to bolečino čutite. In ravno ta bolečina je tista, ki vam preprečuje, da bi zopet postale ženstvene. Zaradi tega nezavedno stremite, da bi postale enake nam, da bi nas premagale, vendar s tem samo na pozabljate vašo resnično moč, ki jo nosite znotraj sebe kot Boginje - in namesto tega želite postati bojevnice.

Ženske - ne borite se. To ni v vaši naravi.

Zavedam se, da vam moški dolgujemo opravičilo. In ker tega opravičila od moških najverjetneje ne boste dobile, saj bo njihov ego raje počil od sramu (kar niti ne bi bilo slabo), mi dovolite torej, da se vam namesto njih opravičim jaz.

Prej pa mi dovolite še to:

 

''Krivec'' za vse to, kar se danes dogaja med moškim in žensko je zgodovina in vloge, ki so nam bile dodeljene v času suženjstva in inkvizicije, v času vojn in odkrite prostitucije, .. v času te neenakopravnosti med moškim in žensko.
Prav cerkveni ''dostojanstveniki'' so bili verjetno tisti, ki so se morda prvi zavedali moči ženske kot Boginje. In verjetno je bil to tudi razlog, da so določili enega Boga - moškega spola. Ženska, namreč, v tistih časih ni bila nič vredna - razen za njihove razuzdane igrice, ki pa so bile rezervirane samo za najbolj pokvarjene med njimi.
In, se opravičujem izrazu, za ''proizvodnjo'' nove generacije otrok.
Patriarhalna družba, posledično, je s tem norim korakom proizvedla moške invalide, ki so svojo nemoč, svoj ranjeni ego in ponos ter mesno poželenje zavestno in nezavestno izrabljali na ženskah. Vse to zaradi strahu.
In tako smo vas poškodovali.

Zato vas prosim na tem mestu, da sprejmete naše opravičilo..


Oprostite, drage ženske, da smo v preteklosti z vami res grdo ravnali. Fizično smo močnejši in to smo si lahko dovolili, prav tako pa ne razumem tudi jaz, zakaj smo si to dopustili.
Oprostite meni in mojim moškim prednikom, da smo vas posiljevali, zasužnjevali, trpinčili, sežigali, se vam posmehovali, vas zaničevali in poniževali.
Oprostite nam, prosim vas.
Izgovorov ne mislim sploh iskati, niti ne vem, kje se je vse to začelo, da smo tako podivjali. In to samo zaradi tiste vaše dišeče kože in toplih prsi in nežnega srca.
Ker tega nismo razumeli, smo si to na silo vzeli.
Nismo vas poslušali, poslušali smo le našo slo ter živalski nagon in s tem smo močno škodovali vam, našim otrokom, a nenazadnje morda še najbolj sebi.
Zaradi tega ste nas v dno duše zasovražile.
Opravičujem se vam, drage ženske..


Ker menim, da je edino ženska sposobna brezpogojno ljubiti, saj je ona tista, ki
9 mesecev v sebi nosi novo življenje, sem prepričan, da bo ta njena ljubezen lahko oprostila tudi moškim. Vendar to ne bo tako lahko, sploh pa ne bo prijetno, saj si bo morala ženska vse to najprej priznati. To pa pomeni, da se bo morala vsega tega verjetno zopet spomniti in tisto obuditi.
Spomini bodo odprli boleče rane in zapeklo bo, kot da bi nanje nekdo nasul soli. Vendar kadar človek želi, da se rana pozdravi, jo mora najprej odpreti ter ven iz nje vzeti tisto ikro, ki povzroča bolečino. Šele potem se rana lahko zaceli.
Ko se bo rana celila, boste ženske znova dobile nazaj tisto, kar smo vam moški davno nekoč vzeli - vaše spoštovanje. In šele, ko boste začele sebe zopet spoštovati, se ceniti in se imeti rade, šele takrat boste v sebi našle to moč, s katero boste spremenile moškega. Kajti takrat, za spremembo od danes, k sebi ne boste več spustile tistega, ki še spi in ki si samo vašega mesa želi.

In to boste storile lahko samo ve

Poleg tega pa se boste morale ozavestiti, da v tej sodobni družbi, ki je prežeta s patriarhalno vzgojo, danes skušate parirati moškim in prevzemate njegovo vlogo. In čeprav smo mi krivi, da je tako, ste ve tiste, ki prav zaradi tega zanikate vaš ženski princip v sebi in skušate postajati vedno bolj podobne moškim. Vendar pa moški in ženske nikdar ne bomo enaki in nikdar ne bi smeli biti enaki. In ravno to je tista lepota, ki se kaže v odnosu med nami. Zato se prenehajte truditi in z nami tekmovati. Še enkrat povem - to ni v ženski naravi.

Ker ste pozabile na ta ženski princip (seveda smo za to krivi v veliki meri moški), ste vedno bolj začele stvari nadzorovati. Iz vaše intuicije ste se premaknile v vaš razum - iz maternice, ki je vesolje v malem in kjer se rojeva novo življenje, ste se preselile v vašo glavo, kjer so samo skrbi, preračunljivost in stres. Pozabile ste na tisto moč, ki jo ženske imate. Da moškega lahko omrežite na lep način in da imata od tega korist oba.
Tako pa ste začele manipulirati z njim in ga od sebe odganjati. In to čustveno manjko, ki jo kot ženske čutite, ste začele iskati drugje - v vaših otrocih, namesto v partnerju.
S sinom ustvarjate čustveno vez, ki bi jo morale imeti z vašim moškim.
Z vašo hčerjo pa tekmujete - moški princip.
Zaradi tega mladi fantje danes ne znajo biti moški, saj ste jih oropale moške vloge, ko ste vašega moškega kastrirale. Ker ga sploh ne spoštujete in ga niti ne ljubite.

Vendar, ali ljubite morda same sebe..?

Namesto da bi se od takega moškega, ki vam še vedno povzroča bolečino, odmaknile, ve od njega želite otroka, potem pa ga od sebe proč odrinete. Sploh veste, da tega ne delate samo njemu, temveč uničujete celo generacijo moških, ki ne bodo poznali kakšno vlogo ima oče v njihovem življenju.
In samo zato, ker sebe in svojega moškega ne spoštujete, s tem delate škodo vsem ostalim.

Kaj sploh z njim še delate?
Ah, tudi ve še spite..

 

Pojdite malo vase. Kaj še vedno ne vidite, da moški tega ne dojame? On tega ne sprejme. Dojel bo šele takrat, ko mu boste ve to pokazale. In ko ga k sebi, takšnega kot danes je, ne boste več spustile.
Ne. Naj se spremeni, če z vami biti želi. Ne podpirajte njegovega sranja in ne ostajajte v njegovem življenju, če ne želi delati na sebi. Čustven invalid je, mar tega ne vidite in za to so krive vaše matere. Ne storite tega vašim sinovom, kajti vaše hčere bodo enako trpele.

Ustavite se in res najdite tisto Boginjo v sebi. In potem jo častite in ne pojdite znova s prvim, ki vam bo znal reči zale besede. Ali pa zato, ker ima veliko denarja in ker je uspešen. Se še spomnite moje definicije uspeha?
 

Ali boste znova zaradi njega prenehale izražati svoja čustva, jih potiskale nekam globoko v sebe in boste raje pobirale drobtinice, ki vam jih vsake toliko vrže, ker si želi vaše telo..?
Boste res?

 

Dajte no, cenite se in se spoštujte..

 

Ženske boste spremenile svet, ko boste začele spreminjati sebe. Ko boste začele poslušati svoje srce ter znake svojega telesa, ki vam skozi jezik občutkov govorijo, česa si želite in česa ne. Spremenile boste moškega, ker tiste, prebujene, v svojo posteljo ne boste več spustile njega, ki še spi.
Nikoli v preteklosti te moči niste imele, ker ste bile prisiljene in posiljene v odnose, danes pa imate moč izbire. In samo na vas je, drage moje, da se odločite, kakšnega moškega želite imeti ob sebi.
Moškega, ki je še zakoreninjen v vzorcih preteklosti, ko je prevladoval moški princip ali moškega, ki je sposoben prepustiti ter opazovati svoj moški ego, pokazati čustva ter vam odpreti svoje srce..?
Ve mu boste dale vedeti, da če bo želel ljubiti vaše telo in če bo želel imeti ljubezen vašega srca, bo moral sebe korenito spremeniti ter svoja čustva sprejeti.

Danes vas moški v to ne more več prisiliti, saj ste ve tiste, ki se odločite. Pa čeprav nekatere zaradi varnosti ter preračunljivosti, zaradi večjega občutka vrednosti ter pomanjkanja lastne samozavesti še vedno ostajate v odnosih, ki vaše duše že dolgo več ne izpolnjujejo, v tem več dolgo ne boste mogle vztrajati.
Ne bojte se biti same v tem procesu in bodite močne. In skušajte se zavedati, da s tem ko spreminjate in odkrivate sebe, pomagate njemu, da odvrže svoj ščit, ki mu je toliko časa onemogočal, da bi se prepustil energiji ljubezni, ki jo ustvarja žensko srce.

In zato danes potrebujemo vas, drage ženske, da se prebudite iz te ''more'', ki vas določa in omejuje že toliko časa. Danes imate moč in pravice, kot jih že dolgo niste imele in če se boste zavedale te moči, če boste šle globoko vase in nič več dopustile, da moški z vami ravnajo na star način, se boste spremenile.
In s tem boste spremenile njega.

Ozavestile boste svoje kolektivno bolečinsko jedro, ki je nastalo v vseh teh tisočletjih ''pohabljanja'' žensk in se prebudile. In ko se boste prebudile, se bo moral prebuditi tudi On. In čeprav bo nekaterim moškim to izredno težko, bodo to morali storiti ..

.. saj prebujena ženska v svojo posteljo in v svoje srce ne bo več spustila tistega, ki bo z njo ravnal drugače, kot pa se ravna z Boginjo.

 

Urban U. 

 

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih