Kako ljubiti prebujenega moškega

September 2, 2017

Ne poznam veliko moških, ki bi si upali govoriti o svojih čustvih. Veliko raje jih zanikajo, čeprav vsi dobro vemo, da tudi moški čutimo. In čutimo močno.

Res je žalostno, da smo moški tako trmasti in tako ponosni, da si ne dovolimo priznati, da tudi mi potrebujemo nekoga, s katerim bi se lahko iskreno ter odprto pogovorili.
Kakšna škoda je, ker ne priznamo, da tudi mi potrebujemo dotik, objem, ramo za nasloniti ter pozornost in ljubezen nje, ki nas ljubi.
Žalostno je, da nas ego še vedno tako močno drži v tem moškem principu, ki je povzročil toliko slabega v preteklosti. In si sploh ne dovolimo več čutiti – ljubiti – biti..
Zvečer na pivu se pred prijatelji delamo močne, a globoko v sebi trpimo in z nekom samo spregovoriti želimo - pa nas je sram.
Sram nas je, ker smo bili drugače naučeni .. ker nas očetje, ko smo bili majhni fantje, niso objeli in nam dovolili, da bi tudi mi jokali. Ker moški ne jočejo..

Res? Moški torej nimamo čustev?

In tako ves čas še bolj bežimo od nje, ki nas ljubi in, kako ironično, tako bežimo samo še bolj od samih sebe.
Bežimo v delo, v šport, v odnose, v opojne substance ali na pivo ali dva ali tri zvečer .. z našimi t.i. ''prijatelji'', kjer pa povečini plavamo samo po površini, saj se v globino našega bitja potopiti ne moremo. Niti se ne upamo. Ker vemo, da bi bolelo.
Kdo pa bomo pred njimi in pred njo, če bomo pokazali svojo ranljivost in šibkost..?
Vendar odprto srce ni znak šibkosti, temveč znak neizmernega poguma in moči. Zaupaj mi. Ženske so mi to povedale..

 

Zato, prijatelj moj, če si na tleh in če ti je težko, spregovori.
Kajti tišina - ubija..
Res moraš biti pogumen, da pokažeš svojo bolečino.
Močan moraš biti, da si upaš čutiti.
In res moraš imeti jajca, da si upaš jokati.
Zato ne trpi v tišini .. povej ji, kar te teži in vedi,
da bo Ona storila vse, da ti bo bolečino pomagala preseči..

 

Prebujen moški je v tem svetu prej izjema, kot pravilo. Pa vendar obstaja. In če ga boste želele spoznati in z njim zaživeti, boste prebujene morale postati tudi ve.
Takšen moški podira vse tradicionalne predstave, ki jih morda poznate. In močno boste morale preseči svoje vzorce in prepričanja, da ga boste razumele in ljubile.
Saj on želi samo eno – dajati ter prejemati ljubezen.

 

1. Moški, ki je v preteklosti že odprl svoje srce, v sebi nima več strahu pred ljubeznijo..
.. vendar če ne čuti vsaj približno tako, kot je že čutil poprej, ga ne bo kar tako spet odprl nekomu.

Ne zgodi se velikokrat in ni tako tipično, da bi moški popolnoma odprl srce svoji partnerki ter ji zaupal svoja čustva. Boji se namreč, da bo izpadel šibek, čeprav je to nekaj, kar si ženske blazno močno želijo - imeti ob sebi čustveno odprtega moškega. Povečini se moški delamo frajerje in svojih čustev ne kažemo, četudi imamo partnerko res radi. Tisti moški, ki pa je nekoč svojo žensko res ljubil, pa se je zgodba končala, pa ne bo ponovno kar tako razdal svojega srca, pa ne zato, ker bi se bal ponovnega razočaranja in bolečine - ne, naučil se je namreč, da svoje srce sliši in svojim občutkom sledi.
 

2. Besede mu ne pomenijo prav nič, kadar za njimi ni dejanj

Ženska lahko moškemu, ki je že ljubil, govori zlate besede, mu laska ter povzdiguje njegov ego, vendar takšen moški na sladkost njenih besed ne pada več. On se je naučil, da kadar za besedami ni dejanj, ostane praznih rok. In besedam več ne verjame. Zato, če bo ženska res želela biti s tistim enim moškim, bo to njemu pokazala in se nič več za svojimi besedami skrivala ter čakala, da jim on podleže. Kjer ni dejanj, on nima kaj iskati.

In prav tako on morda ne bo vedno izrazil tistih besed, ki bi jih ženska želela slišati, vendar glej njegova dejanja - tam je sporočilo vsega.
 

3. Moški, ki ve kako ljubiti, se ne bo igral igric osvajanja

Tradicionalna predstava o tem, kako so moški tisti, ki volijo ter ženske tiste, ki izberejo, zanj ne igra več nobene vloge. Da, povabil bo in bo predlagal, vendar če se bo ženska igrala ter se delala nedostopno, samo zato, da bi s tem dobila več pozornosti, se te igre on ne bo igral. To ga, za razliko od morda drugih moških, ki jih take skrivalnice vzburijo ter zakurijo, da začnejo loviti, več ne zanima. Nasprotno, taka ženska moškega celo odvrne. On je iskren in iskrenost želi nazaj dobiti - igrice se igrajo fantje, pravi moški za to časa nima.
 

4. Moški, ki ljubi, bo ljubil svobodno

In svoboda mu pomeni ogromno - to je njegov prostor.
Prostor je za moškega vsekakor najbolj pomemben, da lahko raste in dela stvari, ki jih ljubi in mu pomagajo, da se še bolj gradi. Če ženska moškemu ''dovoli'' vstopati v njegov prostor, pomeni, da mu to njegovo svobodo pusti. Ker mu zaupa in ker ve, da bo skozi to postajal še boljši tudi za njo. Kadar pa ženska moškemu te svobode ne dopusti, potem naj se zaveda, da ga s tem oddaljuje od samega bistva – od sebe. Takšen moški ljubi sebe tako močno, da tega ne bo dopustil. Saj se zaveda, da raje izgubi njo, kot pa da izgubi znova sebe.

 

5. Njemu je važno sodelovanje, ne tekmovanje

Tradicionalna porazdelitev vlog takšnemu moškemu ni blizu. Ne bo čakal, da mu ženska skuha kosilo, morda opere perilo ali zlika srajco, saj vse to zna opraviti sam. Takšen moški se zaveda obeh svojih principov in tega ne skriva. Vseeno pa ne bo dopustil svoji ženski, da nosi težka bremena ali dela stvari, ki niso za njeno nežno dušo. Od nje ne bo pričakoval, da imata vloge porazdeljene, saj z njo on ne tekmuje in se ne primerja, temveč sodeluje. Takšen moški vsekakor je solo igralec, vendar se zaveda, da bo le s pravo žensko ob sebi lahko tekel na dolge proge.
Ja, sam bi po poti lahko šel hitreje, a z njo bo prišel dlje.

 

6. Prebujenemu moškemu je v življenju najbolj pomembna osebna rast

Vsekakor bo takšen moški storil vse, da bo preskrbel in preživel svojo družino ter ji nudil varnost in obilje, vendar zanj kariera in uspeh ne bosta na prvem mestu. Zanj je najbolj pomemben stik z njegovim Stvarnikom. In ta stik bo moški iskal v naravi, v sebi skozi meditacijo, v svoji ženski, ki jo bo ljubil ter v otrocih, ki jih bo vzgajal. Zanj bo njegova družina sveta in zanjo bo naredil vse, vendar če ne bo imel najprej stika s samim sabo .. če moški ne bo delal na sebi vsak dan .. če bo prenehal rasti in se graditi, potem nič od tega ne bo možno.

 

7. Takšen moški je romantičen in nežen, čeprav zna ljubiti zelo strastno

Intimnost z njim ne bo dolgočasna - prej nasprotno. In takšen moški sramu ne pozna. Vzel si bo svojo žensko na tisoč načinov, a vendar bo vedno upošteval njene želje ter s svojo prisotnostjo ter pristnostjo izpolnil tudi tiste, za katere morda ona sploh ni vedela, da jih ima. Zaupaj mu. Naj te z njim ne bo sram in naj te njega ne bo strah - dobro ve, kaj dela in ko boš zaprla oči, se prepustila občutkom, ki jih bo zbudil v tebi .. ko boš presegla vse tiste omejujoče vzorce ter prepričanja, kaj se sme in kaj ne, boš deležna valovanja užitka, ki bo tvoje telo spominjalo na njega še takrat, ko boš samo pomislila nanj.
Dovoli si biti njegova popolnoma in videla boš, kako je, ko je on samo tvoj. 

 

8. Ženska, ki sebe ne bo spoštovala, se cenila ter se ljubila, prebujenega moškega k sebi ne bo pritegnila

Ob prebujenemu moškemu mora biti ženska pripravljena rasti vsak dan. Biti mora zavestna v svojih mislih, besedah in dejanjih ter se naučiti presegati svoje vzorce ter omejitve, katere so ji bile v življenju pokazane.

Tukaj ni časa niti prostora za smiljenju sami sebi - sebe mora ženska imeti rada. Skrbeti mora zase – za svoje telo, um in srce, slediti mora svoji viziji in svojim sanjam in biti navdušena v svojem poslanstvu. Prav tako pa je najbolj pomembno, da so travme njenega otroštva in vloga njenega očeta razrešene. Svojemu moškemu mora zaupati ter ga sprejemati brezpogojno in vedeti, da je on celota. Tako kot je celota tudi ona.

Ženstvena ženska ve, kdo ona je. In čeprav ji gode pozornost ter občudovanje, ki ju dobi od zunaj, se s tem ne hrani. Tega ne potrebuje kot dokaz, da je vredna, saj svojo vrednost vidi na drugačen način. Ko bo sebe res sprejela in ljubila, potem bo točno takšnega moškega v svoje življenje dobila.

 

9. Zaupaj mu - tako te bo izbral vedno znova in znova

Izbral te je in tudi kadar bo med vama težko, mu zaupaj.
Prebujeni moški si bo v svojem življenju izbral samo močno žensko, s katero se bo podal na potovanje v neznano in na tej poti bo storil vse, da obema pomaga njun obstoj povzdigniti na višjo raven. Kajti le močna ženska, tista, ki ve, kaj v svojem življenju želi in česa ne, je zanj inspiracija. Za njo se splača potruditi - vse ostalo je samo tratenje njegovega časa in energije.
In zaupaj mu, da te ljubi, čeprav ti tega ne pokaže na način, kot si ga vajena ti.

 

 

Ob takšnih partnerjih časa za spanje ni.
Potrebna je stalna pris(o)tnost in izboljševanje samega sebe.


 

Občudujem prebujene moške, ki se upajo soočiti s svojim ''sranjem'', ki si upajo biti avtentični, iskreni do sebe ter do sveta. Ki si upajo pokazati svoja čustva, odpreti srce in spregovoriti. To je zame tisto pravo - to je zame možatost. To je zame pravi moški.

Moški, ki prizna, da ga je strah .. ki prizna, da mu je težko .. ki prizna, da čuti. Si pusti, da to je, vendar se z nobenim od teh občutkov ali čustev ne identificira. In ki vedno vstane, kadar pade, otrese prah iz sebe in gre zopet v ''boj'', v življenju naprej – ne glede na to, kako poškodovan je njegov oklep .. ne glede na to, da je izgubil morda meč in da ne ve, kako in s čim se bo boril. Vendar se ne smili samemu sebi, tolažbe ne išče v opojnih substancah ali alkoholu, niti ne beži v moško družbo, kjer ''tisto'' mimogrede skuša pozabiti.
 

Ne, namesto tega se sooči sam s sabo, s svojimi občutki in od njih več ne beži
 

Danes je žal veliko moških, ki samo mislijo, da so možati, vendar pa od svojih čustev bežijo in ne upajo pogledati v svoje bistvo. Možatost je vrednota, ki je marsikateri moški danes niti na daleč ne pozna. Je vrednota, da moški sebe sprejme z vsemi svojimi čustvi ter občutki, poleg tega pa da sprejme svojo žensko točno takšno, kot je, z vsemi njenimi mesečnimi cikli, čustvenimi izpadi in jokom ter tečnarjenjem - ko so tečne še same sebi, in jo kljub temu znajo objeti tudi takrat, ko ona meni, da je najmanj privlačna in ji nuditi varen pristan vsak dan.
 

Le takšen moški je pravi moški, vse ostalo so fantki brez prerezane popkovine..
 

Ko moški ali ženska srečata prebujenega partnerja, potem se delo dobro prične.
V nasprotnem primeru bo pretežko, saj je prebujeni partner (moški ali ženska) pretrd oreh za neprebujenega.

Če pa se srečata dva, ki sta veliko dela na sebi že opravila, potem se začne igra, kjer ni omejitev in kjer so doma samo še ljubezen, spoštovanje, iskrenost, zaupanje, zvestoba ter svoboda. 

 

U.U.

 

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih