Ženske Vs. Moški – in zakaj se moramo naučiti govoriti jezik drug drugega

December 20, 2016

Verjemite mi, drage ženske, moški se resnično trudimo, da bi vas razumeli. In čeprav morda ne zgleda vedno tako, vas imamo radi in bi za vas naredili vse. Saj si vas želimo in vas resnično potrebujemo. Trudimo se, da bi opazili, kadar potrebujete samo objem in vas potolažili, kadar vam je hudo. Tudi takrat, kadar vam je brez vzroka težko. Pa včasih tega žal ne vidimo. Poslušamo vas in se z vami pogovarjamo o najrazličnejših stvareh. In čeprav včasih zgleda, da nas ne zanima, o čem govorite, se vseeno trudimo. In imate prav, ne zanima nas vedno. Ampak zato nas prosim ne obsojajte. Kajti drugačni smo kot vé. Naši možgani so drugačni kot vaši in mi ne potrebujemo vedno govoriti o vseh stvareh, ki so v vaši glavi. Za to imate tudi prijateljice. Vendar pa dobro vemo in znamo razlikovati, kdaj je za vas nekaj resnično pomembno in takrat bodite prepričane, da vas bomo poslušali - pa čeprav morda ne kažemo toliko zanimanja, kot ga kažejo morda one. In bomo o tistem kasneje razmišljali.
 

Zato tudi vé skušajte nas razumeti, da včasih preprosto potrebujemo samo mir in tišino – prazen prostor. Da včasih ne potrebujemo ničesar od vas, včasih ničesar od vas ne želimo – le dovolite nam, da smo. In da se včasih želimo samo odmakniti v naš svet, kjer ni popolnoma ničesar.
Vem, da vam je to težko razumljivo, vendar imamo moški poseben predal, v katerem se ne nahaja nič. In ta predal imamo radi in ne želimo, da se ga kdorkoli dotika.
Tam želimo biti sami. 


Čeprav moški ne gremo skozi štiri faze enega cikla, tako kot ve, pa vseeno nismo tako preprosti, kot nekatere morda zmotno mislite. Ne zanimajo nas samo prsi, šport, pivo in prijatelji. Zanima nas veliko drugih stvari in o njih razmišljamo, vendar če tega tisti trenutek z vami ne delimo, še ne pomeni, da vam ne zaupamo ali, da se o tem ne želimo pogovarjati. Se, ampak morda ne v tistem trenutku. Zato vas prosimo, ne silite v nas, ne skušajte izvleči iz nas nekaj, kar si pravzaprav želite vé. Ker potrebujete in želite več pozornosti kot mi. In prav je, da jo dobite. Vendar je, prosim, ne izsiljujte. In ne sporočajte nam stvari med vrsticami, kadar si nečesa želite - izrazite se in nam to povejte.
 

Veste, moški bi vam velikokrat radi zaupali stvari, če bi tudi vé včasih znale samo poslušati. Tako pa nam velikokrat sploh ne pustite, da se izrazimo in nam morda skačete v besedo, iščete rešitve za nas in nas skušate rešiti. Vem, to imate v genih, saj ste konec koncev mame. In zaslužite si vse spoštovanje, vendar mi nismo vaši sinovi. Smo vaši partnerji in smo vam enakovredni – a nismo enaki. In nikoli ne bomo enaki. In niti ni prav, da bi bili. In v tem je čar in lepota tega svetega odnosa med nami.
Namesto tega raje dojemite, da mi komuniciramo drugače, bolj počasi in sigurno in ne zmoremo konzumirati tistih vaših 100 besed na minuto. Vem, vé bi že stokrat opravile neko stvar in se pomenile o vsem, ko mi včasih še razmišljamo, ampak ko tisto opravimo, je opravljeno za vedno. Morda smo v komunikaciji bolj počasni od vas, vendar skušajte sprejeti, da smo si različni. Vam v glavi istočasno teče 100 različnih misli, nam morda 3 ali 4, včasih pa nobena. Vem, da je težko sprejeti, vendar takšni smo.  

Zato nas ne skušajte rešiti, ne skušajte za nas najti odgovorov - vendar pa vas prosimo, samo bodite ob nas, kadar nam je težko. In da, tudi nam je včasih težko.. Takrat smo morda radi malce sami.

 

Priznam, da tudi mi ne znamo vedno poslušati, čeprav smo večkrat kot vé v to primorani, saj v nasprotnem primeru prejmemo očitek, da nas za vas ne briga. Pa nas, pa še kako, le včasih ne najdemo pravega načina, da bi vam to pokazali. Ampak za to nismo krivi samo mi.
Moški smo, in ne da ne zmoremo delati več stvari hkrati (konec koncev tega ne zmorete tudi ve - saj nihče na tem svetu ne morete početi dveh ali več stvari hkrati - lahko pa samo hitro preklaplja med njimi), smo le takšni, da se raje popolnoma posvetimo eni stvari in takrat odpremo samo en predalček. In ko to stvar opravimo, ga zopet nazaj zapremo. Ker smo organizirani in imamo radi red. In tisto stvar dobro opravimo.

 

Čeprav smo dokaj preprosti, pa vseeno skušajte doumeti, da je vas morda še težje razumeti. Saj veste, da velikokrat ne razumete tudi same sebe. Vsak moški se tudi ne zaveda, da ob sebi namreč nima ene ženske, ampak štiri. In takšen se z vami ne bo znašel, zato mu pomagajte in ga razumite, kadar je zbegan. Vsak teden vašega cikla je drugačen in če boste dovolj pozorne na to, boste videle, da imam prav. Opazujte se in videle boste, kako ste iz tedna v teden druge. In mi bi vas morali vedno razumeti? Včasih tega pač ne zmoremo, saj smo se ravno navadili na žensko 2.tedna, ko že ''moramo'' živeti z žensko 3.tedna. Razumete?
 

Ljubke ste in ste največja srca in res mi je žal, da veliko moških tega ne zmore videti in ne razume .. in ja, nekateri morda niti nočejo razumeti. Ampak tako so bili vzgojeni. Takrat bi bilo vse lažje – za vas in za nas. Vendar ni namen življenja, da je vedno vse lahko. Naj bo zapleteno, kajti le tako se bomo ves čas trudili. Le tako stvari ne bodo postajale samoumevne. Samoumevnost je tak dolgčas. Kaj ni?
 

Zato nas skušajte tudi vé razumeti, ko včasih odpremo tisti naš prazen predal, v katerem ni (prisežem!!) popolnoma ničesar in nas samo pustite, da smo. Prišli bomo do vas, ne skrbite in vas objeli, poljubili ter se z vami ljubili. Samo ne jemljite stvari osebno, kot jih ne smemo jemati tudi mi. In če si nečesa močno zaželite - morda samo obisk kina, nočnega sprehoda, toplega objema in nežnega poljuba, nam to pokažite ali nam povejte, če ne vidimo. In primite nas za roko ter nas odpeljite v spalnico, kadar se ljubiti želite, in nam dajte vedeti, da ste nore na nas, kot smo mi nori na vas - večkrat.
Tako zelo preprosto je. Samo komunicirati se moramo naučiti in jezik drug drugega začeti govoriti.

 

Ženske, nam je res pomembno, da ste srečne, izpolnjene, zadovoljne ter zadovoljene. Vendar ne pričakujte, da vas bomo izpolnili mi. Če v sebi niste cele in če sebe iščete drugje, potem ga ni moškega, ki bi vas izpolnil. Spoštujte se in se cenite in imejte se rade in k sebi ne spustite tistega, ki še spi in svojega srca odpreti ne želi. Če bo želel imeti vašega, naj najprej najde svojega..

 

Urban U.

 

Tags:

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih