Afirmacije - zaupanje in vera v pozitiven razplet dogodkov

December 3, 2016

Kar želimo izkusiti ali imeti v naših življenjih, moramo najprej v srcu čutiti,
kot da to že imamo..

 

Afirmacije so lahko zelo močno orodje naše duše, vendar če samo ležimo doma na kavču ter si predstavljamo, da se naše izgovorjene besede uresničujejo same po sebi, brez, da bi mi karkoli v tej smeri naredili, živimo v iluziji in naše življenje prepuščamo neki višji sili, ki bo namesto nas storila tisto, česar sami ne zmoremo. Afirmacije sicer pomagajo ohranjati dober občutek in vzdržujejo pozitivno naravnanost, vendar pa delujejo le takrat, ko jih uporabljamo kot neke vrste opomnik za prepričanje ali idejo, ki jo imamo v sebi že pred tem.

Ideal ali karkoli drugega k čemur stremimo ter upamo, da postanemo ali dobimo, se ne bo manifestiral sam po sebi, niti ga ne bomo realizirali mi, vse dokler si ne bomo predstavljali ter, kar je najpomembneje, v srcu občutili, da to, po čemer hrepenimo že imamo in živimo. Vse je odvisno od tega, kakšen odnos imamo do samega sebe in do življenja ter koliko smo do sebe iskreni. In to kar ne moremo z občutki potrditi kot resnični del sebe, se ne bo nikoli realiziralo.

 

Našega stališča zgolj s tem ne bomo mogli spremeniti, saj imamo v sebi podzavestne vzorce, ki delujejo kot neke vrste filter in oni odločajo, kaj bo šlo skozi ter kaj ne. Lahko pa si z njimi pomagamo utrditi nekaj, kar v nas že je oziroma v kar brezpogojno verjamemo.
 

Resnica je vedno tam, kjer je vera. To, kar verjamemo, je naša resničnost..
 

Če afirmacija ne podpira našega trenutnega prepričanja, bo verjetno treba najprej spremeniti le-tega. To pa lahko dosežemo le skozi iskanje novih dejstev, skozi potrditve ideje v praksi in skozi pričevanja ljudi, ki podpirajo novo prepričanje in podobno. Ter z veliko dela in s potrpežljivostjo.
 

Sedaj pa - ali si upate živeti svoje življenje z občutkom, da vse, kar si želite postati in imeti že imate? Prepustite se svojemu idealu kot se zaljubljenca prepustita ljubezni, saj je samo popolna predaja ali prepustitev način, da se združite s tem idealom. Samo predstavljajte si, da že izkušate vse to, kar si želite. In ta občutek, ko je vaša želja že manifestirana, si predstavljajte toliko časa, dokler niste z njim prepojeni popolnoma in dokler ta občutek, ta ideja ne izrine vseh ostalih idej ven iz vaše zavesti.

Če si sebe ne boste predstavljali takšne kot si želite biti,
potem boste ostali enaki kot sedaj.
Če ne boste verjeli, da ste že to, kar si želite postati in tako živeli,
potem boste vedno ostali tam, kje ste zdaj.


Afirmacije naj bodo vedno uporabljene v pozitivnem smislu, v sedanjem času.
Naj bodo čimbolj preproste, vendar vseeno izbirajte močne besede. In vedite, da nam nikakor ne morejo koristiti, v kolikor se ne skladajo z našimi prepričanji. In če torej v njih ne verjamemo, moramo najprej spremeniti svoja prepričanja.
Afirmacije niso samo preproste besede, ki si jih ponavljamo v glavi, z našim razumom – moramo jih čutiti v celem našem bitju.
V kolikor v besede, ki jih izgovarjamo, ne verjamemo, potem nam afirmacije ne bodo kaj prida služile. Torej; vedno preden začnemo z afirmacijami ter jih začnemo uporabljati v vsakdanjem življenju, je potrebno spremeniti prepričanja.
Preden pa se tega lotimo, moramo vedeti, kako sploh vstopiti v popolnoma drugačno stanje zavesti, kot pa smo sedaj. Potrebno je biti zavesten o tem, kdo ali kaj smo, kaj vse nas obdaja, predvsem pa se moramo zavedati svojih misli, besed in dejanj.

Zavest je tista sila, ki ustvarja vse, kar se nam v življenju dogaja in šele če (ali ko) se odločimo, da bomo postali bolj zavestni v življenju, bomo razumeli, da je prav vse, kar se nam dogaja, zgolj naša lastna projekcija.

 

Vse naše besede, kadar so nasičene z iskrenostjo, prepričanjem, vero ter intuicijo, so kot eksplozivna telesa, ki razbijajo skale težav in ustvarjajo želene spremembe, kadar jih sprožamo v sebi. Te iskrene besede ali afirmacije, ki jih zavestno, čutno ter voljno ponavljamo, premikajo in vplivajo na sile vesolja, ki so nam vedno v pomoč, kadar se znajdemo v težavah. Obrnimo se k tej vseobsegajoči sili ljubezni z neomajnim zaupanjem in vero ter odstranimo vse dvome - kajti v nasprotnem primeru bo puščica naše namere zgrešila svoj cilj.
In ko tako posadimo svoja semena namer v rodovitno zemljo kozmične zavesti, jih pustimo pri miru in ne preverjajmo ves čas ali so že vzklile ali ne. Dovolimo tej mogočni sili, da za naše namere poskrbi sama - zaupajmo in bodimo potrpežljivi.

 

Najbolj primeren čas za izgovarjanje afirmacij je takoj zjutraj, ko se zbudimo in zvečer, preden zaspimo. Takrat so naši možgani namreč še v alfa možganskem stanju, to pa je stanje, ki ga imenujemo tudi vrata v podzavest, kjer smo še bolj dojemljivi za sugestije. Preden z afirmacijami začnemo, je pomembno, da sedimo v meditatitvnem položaju - lahko na stolu ali na trdni podlagi.

Hrbtenica naj bo zravnana, oči naj bodo zaprte, koncentracija pa naj bo usmerjena v podaljšano hrbtenjačo zadaj na vratu. V tem stanju tudi skušamo popolnoma izpustiti naš razum od nemirnih misli ali problemov.

 

Izberite eno afirmacijo in jo ponavljajte nekaj časa; najprej glasno, potem vedno bolj tiho in mehko, vedno bolj počasi, vse dokler ne začnete šepetati. Potem jo ponavljajte v svojih mislih toliko časa, dokler ne boste začutili, da ste dosegli stanje globoke in nezmotljive koncentracije (in to naj ne bo nezavedno, vendar naj bodo misli v popolni koncentraciji). In ko boste skozi to začutili, da ste dosegli neskončen mir, se potrudite svojo koncentracijo še poglobiti, saj boste tako lahko vstopili v svojo super zavest, kjer boste manifestirali svoje afirmacije.

In ko tako še nadaljujete z afirmacijami v svojih mislih in greste pri tem še globlje in globlje, boste kmalu začutili občutek neopisljive radosti in miru. In v tem stanju globoke koncentracije, se bo vaša afirmacija ''zlila'' z vašo podzavestjo in zopet prišla nazaj ojačena z njeno močjo, da bo vplivala na vaš zavesten razum skozi zakon navade.

V tem času, ko greste še globlje vase in izkušate vedno bolj prisoten mir, pa z afirmacijo vplivate tudi na super zavest, iz koder pa se afirmacija vrne z močjo, ki vpliva na vašo zavest ter izpolnjuje vaše želje. Pri vsem tem pa ne dvomite in postali boste priča čudežem, ki se v življenju vendarle dogajajo.   

 

 

Kako prakticiramo afirmacije:
 

1. Izberite si eno afirmacijo, karkoli želite  v svojem življenju izkusiti.

2. Usedite se v meditativen položaj z vzravnano hrbtenico.

3. Zaprite oči in nežno osredotočite svoj pogled ter koncentracijo v tretje oko.

4. Potem naredite globok vdih ter izdih - trikrat. S tem še bolj sprostite vse napetosti iz telesa in ohranjate mirnost ter nepremičnost telesa.

5. Odpošljite stran od sebe vso zaskrbljenost, nezaupanje in skrbi.

6. Začnite izgovarjati afirmacijo - najprej na glas, potem vedno tišje in nežnejše, vse dokler ne začnete šepetati.

7. Potem se te afirmacije oprimite z mislimi, brez da bi premikali jezik ali ustnice, toliko časa, dokler ne boste začutili globoko stanje nezmotljive koncentracije - ki pa ni vaša podzavest, temveč globoka nepretrganost vaše neprekinjene misli.

8. In če boste še nadaljevali s ponavljanjem afirmacije, potem boste vstopali še globlje v sebe, kjer boste začeli izkušati vedno bolj rastočo radost in mir, ki je od nekdaj prisotna v vas.

 

U.U.

 

 

 

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih