Izpustiti druge in dobiti nazaj zopet sebe..

May 5, 2016

Pa smo prispeli .. znova do brzic. Sedaj stvari postajajo še bolj intenzivne. Reka postaja nemirna in se kaže v vsej svoji moči in sigurno bodo nekje še tisti, v katerih bo vzbudila strah. Ti se bodo držali obale in pustili, da jih še naprej premetava, saj se še vedno oklepajo starega (jaza ali obraza). Ampak kdor ne bo znal izpustiti, ga bo reka ''raztrgala'' na koščke in šele takrat bo resnično obžaloval ter trpel.

Zato izpusti ... izpusti vse, kar ti v življenju več ne služi in kjer nisi več zaželen. Ter vedi in zaupaj, da tako kot reka, ima tudi življenje neko končno destinacijo. Zato izpusti vse, česar se tako krčevito držiš, na kar se opiraš ter se prepusti življenju. In čeprav je obdobje res intenzivno, zaupaj, da se vse dogaja v tvoje najvišje dobro. Samo še malo..

Oči imej odprte, vendar vseeno glej s srcem. Glavo nosi pokončno in plavaj s tokom življenja, ki te nosi do tvojega cilja. Prepusti se...

Karkoli si v tem času spoznal o sebi ter o drugih, naj ne določa tvoje prihodnosti. Ne dovoli, da te obžalovanje ali občutki krivde, še manj pa jeza na sebe ali druge, drži v tem starem dojemanju vsega, kar je. 

Da, veliko ljudi je v zadnjem času pokazalo svoj pravi obraz in verjamem, da vse to boli .. ker si zaupal, ker si dajal, ampak žal nisi videl. Sploh, če so bili to tvoji najbližji. Vendar se zaradi tega ne obsojaj, temveč vedi, da dobro in lepo srce v ničemer ne vidi nič slabega.

Namesto tega skušaj sprejeti, da te ima življenje tako zelo rado, da ti je omogočilo in ti dalo možnost, da se premakneš višje v svojem zavedanju ter dojemanju sebe in sveta. Kakršna koli je situacija - vedno jo skušaj vzeti kot lekcijo ali pa kot priložnost. Od tebe samega pa je odvisno, koliko jih boš še potreboval, dokler ''testa'' ne opraviš. 
 

In ko me v pismih sprašujete - kako še naprej zaupati ljudem..? Kako zopet ljubiti..?

Dokler ne boš popolnoma zaupal sebi, dokler ne boš sebe sprejel, si odpustil in se končno imel rad, boš vedno znova in znova razočaran. Kajti šele ko se boš skozi vse te naučene in osvojene lekcije znal potopiti vase in boš slišal glas, šele takrat boš znal tudi zaupati drugim. Takrat boš vedel tudi komu. Kajti prav začutil boš kdaj poslušaš zopet samo prazne besede ''praznih'' ljudi, kdaj pa je poleg njih pripeta energija, ki v jeziku občutkov pove mnogo mnogo več kot pa katera koli beseda. Pa če je še tako lepa ... in če si jo še tako močno želiš slišati. 

 

Vsak zase ve, kdaj za njega pride trenutek: ''Naveličan sem tega, da sem že toliko časa naveličan..'', je pa res, da je potrebno kar veliko poguma, da storiš ''tisti'' korak in da se določenim stvarem ali ljudem odpoveš. Saj v tvoje življenje ne prinašajo kaj dosti drugega, kot pa kup težav in nepotrebnega ter že toliko časa trajajočega kaosa in stresa. Samo ozri se nazaj v svoje leto. Vidiš, o čem govorim?
 

Čas je zelo primeren za izpuščanje vsega, kar ti ne služi več ... za izpuščanje vsega starega, že tolikokrat preživetega, neiskrenega, utrujajočega in praznega. Saj, roko na srce, v sebi veš, kaj moraš storiti, vendar se neznanega bojiš. 

Boji pa se ego, saj on ''obvlada'' trenutno situacijo in je v njej doma. Čeprav mu ni lahko. In boji se tega, kar ga čaka za prvim vogalom. In četudi je mogoče dobro (in najverjetneje je!!), bo raje ostal v tem njemu poznanem, a praznem trenutku, kot pa da bi prepustil vodstvo srcu. Zakaj? 

Ker ne zaupa.. Ker mi ne zaupamo sebi.
 

Torej, mantra tega tedna oziroma meseca oziroma leta ali celo celega življenja je: ''Zaupam sebi..'' 

Zaupanje, da se vse odvija v tvoje najvišje dobro in da lahko stopiš korak naprej. 

Zaupanje, da lahko končno začneš poslušati svoje srce in svojo dušo, ki še vedno tiho šepetata in ti v jeziku občutkov govorita, česa si tako močno želita. 

Saj veš, vse se sliši v Šelestenju jutranjih zvezd. Jim upaš prisluhniti...? 
 

U.U.

 

Tags:

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih