Partnerska razmerja ali nošenje rožnatih očal

April 13, 2016

V tem izredno močnem času, ki se v zadnjih mesecih samo še stopnjuje, niso na udaru samo partnerska razmerja, temveč ves naš odnos, ki ga imamo do samih sebe, do drugih ter do sveta, ki nas obdaja. Vse se usmerja v to, da bomo vsiljene vzorce in napačna prepričanja videli, predvsem pa ali jih bomo želeli (ter imeli moč) preseči in zamenjati z novimi - lastnimi.
Ali bomo vendarle stopili na pot v Novo življenje ali bomo še naprej trpeli v starem?

 

Tisti, ki so bili pridni že od samega začetka bodo v tem času razreševanja, razkrivanja ter odkrivanja mask v svojih življenjih uživali ter bodo želi sadove svojega dela, žetve, ki prihaja. Vsi ostali pa, ki so nazaj zaspali ali pa se še vedno ne želijo prebuditi, pa bodo na pragu še bolj težavnega obdobja. In vsak zase dobro ve, kje na svoji poti je .. če bo le iskren do sebe.

Upiranje nič več ne pomaga, zanikanje ali potlačevanje še manj. In če se še vedno bojiš, da bo vse tisto, kar v sebi tlačiš in pred sabo skrivaš nekdo zmotil ali ponovno prebudil in se zaradi tega določenim ljudem in stvarem izogibaš ali pa si pred tem vedno znova zatiskaš oči, takrat vedi, da občutki nikamor ne bodo odšli, še močneje te bodo drugi dan spet srečali.

Spremembe prihajajo in upirati se jim nima nobenega smisla. Zaključki, rušenje starih vzorcev ter prepričanj, razlikovanja ter postavljanja stvari na svoja mesta. Enako bo šlo samo še z enakim .. Svetloba s Svetlobo, tema  s temo .. vse ostalo bo na veliki preizkušnji.
In prav v tem času bo vedno več stvari prikazanih v pravi luči, kajti samo tako bomo lahko videli ali je to, kar trenutno v življenju počnemo in kjer smo, v skladu z resnico našega srca.

Če si do svojih občutkov nekako ''hladen'', imaš sedaj čudovito priložnost, da prav v tem času svoja čustva temeljito pregledaš ter se z njimi soočiš. Čustvene usedline se bodo pričele še bolj močno dvigovati, kot da bi jih premešal močan veter, ki vsake toliko odpihuje ''rožnata očala'' ter nam bodo razjasnile marsikatero situacijo, marsikateri ponavljajoči se vzorec, marsikateri strah, ki se ga še vedno oklepamo, ker sebi še ne zaupamo.
In kdor bo upal videti resnico, bo storil velik korak naprej v razvoju svoje zavesti.

Vedi, da vedno, kadar svoja čustva držiš v sebi in jih pred drugimi skrivaš ter žrtvuješ svoj notranji mir zaradi neizražanja občutkov, ki se porajajo v tebi zaradi strahu pred reakcijo drugih, prikrivaš sebi svojo resnico in s tem močno škoduješ svoji lastni vrednosti.
Tvoje misli in tvoja čustva so edino, kar je res pomembno. Zaslužijo si, da jih pripelješ na Svetlobo. In ni odvisno od tebe, kako drugi sprejemajo tvojo resnico, njihova naloga je, da to ugotovijo sami, nikakor pa ni na tebi, da zaradi njih to zatreš v sebi.
Sebe moraš izraziti v popolnosti, le kako drugače boš lahko nekoč živel svojo resnico, če se prilagajaš drugim samo zato, ker se bojiš, da jih bo tvoja resnica prizadela.

Kaj pa Ti..? 

 

Čas je za resnico, zato se poglej v ogledalo in si iskreno odgovori na vprašanje:
"Ali sem resnično ali samo navidezno srečen?"
In o tem ni potrebno nikomur govoriti, bodi iskren le do sebe.

Ali je odgovor tak, da tvoje srce pri tem veselo zaigra ali pa takšen, da se duša joka..
Odgovor se skriva globoko v tvojih očeh, le kadar so vesele v njih odmeva tvoj smeh.

U.U.

 

Tags:

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih