Ali sploh slišiš svojo dušo?

April 6, 2016

Naš um je nekaj čudovitega.
Z njim si lahko predstavljamo, kako bi bilo, če bi bilo in škoda bi bilo, da te moči ali ''najmočnejšega orožja'', ki ga kot človeško bitje posedujemo - domišljije - ne bi uporabili ali pa da bi jo zavrgli.
Vendar pa je naš um lahko za nas (in za ljudi okoli nas) tudi breme. Lahko je lažnivec, ki nas stalno skuša prepričati, da ne storimo tistega, kar vemo, da je za nas dobro - da nehamo slediti svoji duši in tako ustavimo spremembe, ki jih v življenju želimo storiti.

Um želi ostati v poznanem okolju in se sprememb boji. In četudi mu trenutno okolje prinaša samo dramo ali bolečino in ne sreče, bo vedno našel razloge, da se spremembi izogne. Počuti se varnega v svojem bednem kokonu in nas stalno opozarja na to, kako moramo paziti v življenju, da ne bomo storili napake.
Pa vendar se največ naučimo samo skozi napake..

 

 
In tako ostajamo v bolečih razmerjih, ker se podzavestno bojimo kaj bo, ko bomo ostali sami. Na vso moč se trudimo v partnerju sprožiti tisto, česar si v razmerju želimo, pa čeprav še predobro vemo, da nam tega partner ne more dati.

In tako se trudimo in vztrajamo,
smo všečni in ugajamo,
manipuliramo in zahtevamo,
z jokom izsiljujemo,
vendar pri tem sploh ne opazimo,
da se od sebe odtujujemo.

In kljub temu, da svoji duši več ne sledimo, ne vidimo načinov, kako nam življenje kaže, da je zopet čas, da se v sebe ozremo. Ne vidimo, da nas življenje opozarja skozi stres, morda bolezen ali pomanjkanje časa, morda se nam zaprejo posli ali pa opazimo, da smo se popolnoma oddaljili od prijateljev - od ljudi, ki nas imajo radi ter od stvari, ki smo jih počeli zaradi pesmi naše duše.
Ves čas se prilagajamo in se trudimo, da bomo partnerja enkrat spremenili. Se borimo, da ga po svoje naredimo, da bomo končno lahko srečni.
Ampak to se nikakor ne zgodi, ti pa vedno bolj stran od sebe si.

In težko je najti pot nazaj, ko se enkrat zavemo, da smo ves čas od sebe bežali le zato, da bi zadovoljili tisto, kar je tako daleč od našega srca.
In rečemo: ''Ampak tako zelo ga imam rad..''

Verjamem, najbrž celo bolj kot sebe. Saj če bi ljubili sebe, ne bi nikdar dovolili, da bi zaradi partnerja pozabili nase, na svoje prijatelje ter na tiste stvari, ki smo jih vedno tako zelo radi počeli ter v njih uživali.
Če se zaradi nekoga drugega moraš odpovedati sebi, potem to ni ljubezen, temveč trgovanje. In zavedaj se, da si trgovec ti in da si prodal nekaj najbolj dragocenega v življenju - sebe .. samo zato, ker se um boji biti sam.

In sedaj mi povej, trgovec, se res izplača..?
U.U.

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih