Dobra misel povezuje srca iskrenih ljudi

November 4, 2015

Dobra misel ni projekt. Niti se za njo in njenimi zapisi ne skriva noben skriti namen. Vsekakor je namenjena vsem ljudem, še posebej pa njene zapise redno spremljajo vsi tisti, ki se zavedajo, da s tem, ko dvigujejo svojo lastno vibracijo ter zavest in v svoje srce spuščajo svetlobo, močno vplivajo na kolektivno zavest vseh ljudi. Da s tem, ko so pripravljeni pogledati v sebe in se spremeniti, spreminjajo svet okoli sebe.
 

Dobra misel nisem le jaz, Urban, temveč ste vsi vi – brez vas vsega tega ne bi bilo.

Veliko pišem o ljubezni, iskrenosti ter spoštovanju med moškim in žensko ter o razmerjih, saj je teh odnosov največ in samo od zdravega, prebujenega odnosa med obema spoloma lahko pričakujemo novo generacijo otrok, ki bodo to zavest živeli in jo na ta način tudi širili. Le tako bodo lahko ustvarjali nov svet – svet ljubezni in ne strahu.
 

Danes je v našem svetu vse preveč strahu in neiskrenosti, nezvestobe ter nespoštovanja in vse to se močno odraža v odnosih ter posledično v naših življenjih. Svoja čustva, tako pozitivna kot negativna, skrivamo pred drugimi, predvsem pa pred samim sabo.  Skrivamo se za maskami in igramo vloge, saj se bojimo, da ne bomo ugajali več … da nas takšne, kot smo, ne bodo sprejeli. Izpolnitev iščemo v neprestanih odnosih z drugimi, v iskanju pozornosti in spoštovanja, vendar pri tem nikakor ne dojamemo, da neprestane razloge za srečo in radost iščemo zunaj sebe – kjer pa jih nikoli ne bomo našli.

 


Z zapisi želim ”svetu” sporočiti, da edino z usmerjanjem vase, v svojo globino, lahko najdemo tisti mir in radost, pozornost ter spoštovanje, ki ga žal, velikokrat neuspešno, tako močno iščemo v drugih – ljudeh in stvareh. Seveda nam drugi za kratek čas to lahko dajo, vendar bomo kmalu želeli še več, saj od tega hitro lahko postanemo odvisni. In tako potrebujemo vedno večji odmerek.
 

Žal veliko ljudi k soočenju s samim sabo dobesedno prisili močna bolečina, ki lahko pride v obliki bolezni ali pa v obliki izgube materialne lastnine ali ljubljene osebe. In šele ta bolečina ima tisto moč, ki v nas sproži proces prebujanja. Če se tako odločimo. Seveda pa se lahko do konca svojih dni še vedno slepimo, se smilimo samim sebi in krivimo vse druge za našo nesrečo.
 

Kajti življenje je krivično … ?
Kaj pa mi?
Smo do njega in sebe pošteni ter iskreni … ?

 

Vse kar si želim je, da bi ljudje nekega dne odprli oči ter svoja srca in končno doumeli, kako čudovita Bitja smo. Ljubezen, ki je v nas, lahko premika gore, ustavlja nasilje in prinaša radost in veselje na ta svet. Samo dovoliti ji moramo, da se prebudi.

 

Urban Urbanc, Dobra misel FB

 

Tags:

Please reload

Objavljeno

Dan boja proti okupatorju

April 27, 2020

1/10
Please reload

Vsi prispevki

March 4, 2020

December 9, 2019

March 8, 2019

Please reload

Išči po zadetkih
Spremljaj
  • YouTube Social  Icon
  • Facebook Classic