DOGODKI IN PREDAVANJA

16 Jul 2020

Globoko pri Radovljici

Živeti v ZDAJ!

Večino časa zapravljamo drobne trenutke dneva, ki dan pravzaprav sestavljajo in ki so edino, kar je resnično, saj smo ves čas obremenjeni s tistim, kar prihaja ali s tistim, kar je bilo.
V ZDAJ pa ne znamo biti.
In kot velikokrat kaže, je vse mnogo bolj pomembno, kot ta trenutek.

Velikokrat namreč živimo tako, kot da je to, kar trenutno doživljamo - sedanji trenutek - drugotnega pomena pred prihodnostjo, ki pravzaprav šele prihaja.
Samo vsebina tega trenutka pa pravzaprav prispeva k obstoječi resničnosti.
Točno tukaj – ZDAJ.


In kaj je lahko bolj pomembno od tega, kar je sedaj?

TEMATIKA MINI DELAVNICE
Kako prekiniti ter izstopiti iz tega nenehnega toka misli - monologov in dialogov v naši glavi - ter se naučiti živeti v sedanjem trenutku. Brez bolečih spominov preteklosti ter nepotrebnih skrbi prihodnosti.


Mini delavnico z vajami in meditacijo bom vodil Urban Urbanc.
Prijave na urban.urbanc@gmail.com so obvezne, saj je število prijav omejeno.


Lepo vabljeni.

 

Druženje bo trajalo od 18. do 21.ure in bo izvedeno tudi v primeru dežja.

LOKACIJA: Globoko 9, 4240 Radovljica (zemljevid)

 

PRISPEVEK: 30€

20 Jun 2020

Globoko pri Radovljici

3. ČUDEŽ KRESNE NOČI

Na svoji poti osebne rasti - duhovnosti - se vedno bolj zavedam, da resnično vse izhaja iz mene.
Sam sem kreator svojega življenja in vedno, kadar želim spremeniti svojo zunanjost, moram najprej pogledati vase – in s spremembo začeti od znotraj.

Velikokrat to ni lahko, saj se veliko ljudi v svoji notranjosti sooča s sencami, ki zakrivajo luč, ki sveti v njih. In način, da te sence odpravimo, ni, da se proti njim borimo, saj se s tem le borimo proti samim sebi.

Kadar želimo resnično preseči tiste temne dele sebe, ki nam onemogočajo, da postanem nebo in da se začnem zavedati, da je vse okoli nas samo vreme, takrat moramo sprejeti najslabši del sebe, ga objeti in ljubiti, kajti šele potem ga lahko v ljubezni izpustimo.
Vse ostalo je samo približek iskanja sreče in radosti, ki pa nikdar ne pride iz nas – kjer pa od nekdaj počiva.


Kot že dve leti zapored, se tudi letošnji Solsticij spodobi primerno počastiti ter poletje pozdraviti. Zato sem se ponovno odločil, da se na ta dan želim z vami podružiti.

V ta namen sem zopet pripravil res zanimivo in predvsem uporabno predavanje, ki ga bomo zaključili s prijetno ter močno meditacijo Miru in Ljubezni.

Lepo vabljeni v čudovito naravno okolje ob reki Savi, kjer bomo skupaj pričakali sončni zahod ter pod zvezdami v toplem večeru ustvarili zase (in za ta svet) nekaj lepega.

Predavanje z meditacijo bom vodil Urban Urbanc
Prijave na urban.urbanc@gmail.com so obvezne, saj je število prijav omejeno.


Srčno vabljeni na 3. Čudež kresne noči ♥

 

Druženje bo trajalo od 18. do 21.ure in bo izvedeno tudi v primeru dežja.

LOKACIJA: Globoko 9, 4240 Radovljica (zemljevid)

PRISPEVEK: 25€

23 May 2019

POKLJUKA

KAKO NAPREDOVATI V DUHOVNI RASTI

Za vse, ki si res želite sebe in življenje ponovno ljubiti in se v njem radostiti ter biti srečni, sem pripravil čudovit vikend oddih v naravnem okolju, ki vas bo v korakih pripeljal še globlje v spoznavanje samega sebe ter vsega tistega, kar vam v življenju prihaja nasproti.
 

Vzorci, v katerih že celo življenje živimo, nam velikokrat preprečujejo videti to lepoto, ki nas vsak dan obdaja in včasih potrebujemo spodbudo ali morda neke vrste usmeritev, da se tega zavemo. Velikokrat se tako izgubljamo na poti duhovnosti ter osebne rasti - na poti življenja - ker ne dojamemo, da je to le pot NAZAJ K SEBI.
 

Najkrajša pot iz glave v srce je dolga le približno 30cm, a vendar rabimo toliko časa in toliko trpljenja ter bolečine, da to dojamemo.
Ko pa se tega zavemo, takrat življenje resnično zaživimo.

Vsak naš odnos torej - do partnerstva, denarja, spolnosti, posla ali zdravja - je tako popolnoma enak odnosu, ki ga imamo do življenja.
Ta odnos do življenja pa se odraža v odnosu, ki ga ima človek do sebe.

Vsekakor lahko začnemo izboljševati naš odnos do vsega zgoraj opisanega, vendar pa, ali se vam ne zdi, da če izboljšamo le odnos do nas samih, da se posledično vse spremeni..?

Za izboljšanje našega finančnega stanja, ljubezenskega razmerja ali morda zdravja, je torej potrebno izboljšati le odnos do nas samih ter do življenja, saj je vse povezano ter prepleteno.
Ne obstaja eno brez drugega in čeprav na videz včasih izgleda, kot da to ni res, ko pogledamo globlje, moramo priznati, da je temu tako.

Vikend oddih je namenjen ravno temu - izboljšanju odnosa do sebe ter do življenja, izboljšanju lastne samopodobe in naše notranjosti, ki je edina, ki vpliva na našo zunanjo realnost.

Kadar torej želimo izboljšati našo zunanjo realnost - naše življenje - pa je dobro, da znamo najti tisto ''čustveno gorivo'' ter močan motiv znotraj nas, ki nam pomaga pri tem prehodu od naših začetnih prizadevanj do naših končnih dosežkov - naš VELIKI ZAKAJ.

To nam močno pomaga doseči jasnost znotraj nas, da bolje razumemo vse naše ideje in cilje, ki skrivajo globok pomen, ki je pomemben samo nam. In samo to je važno.

 

Koncentracija ter jasen fokus naših usmerjenih misli sta pri tem bistvenega pomena, saj brez tega svojo pozornost težko usmerjamo v tisto, kar nam je pomembno. Naša energija pa gre vedno tja, kamor je usmerjen fokus naših misli. Zato je dobro, če se tega zavedamo in če misli znamo pravočasno opaziti.
 

Le tako lahko postopoma napredujemo na naši osebni poti, ki pa je naša najbolj pomembna duhovna praksa ter pravzaprav edina pot, na katero bi vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju moral stopiti - POT NAZAJ K SEBI. Takrat šele lahko postanemo najboljša verzija tega, kar človek resnično je - čudovito in božansko Bitje, ki vsak trenutek svojega življenja s svojo notranjostjo vpliva na svoj mikro in makro svet.
 

In če je njegova notranjost takšna, kot si on želi in se znotraj sebe življenju smeji, le potem je pot življenja tisto nekaj, kar si človek od nekdaj želi - pot Svobode in Ljubezni.

Število mest je zaradi individualnega pristopa, majhnosti ter intimnosti skupine omejeno.

Prijavite se lahko s poslanim obrazcem, ki ga najdete na tej povezavi goo.gl/8hR46y ali pa preko elektronske pošte urban.urbanc@gmail.com

Toplo vabljeni. Lepo in srčno bo :)

Urban

28 Mar 2019

MARIBOR

KAKO POSTATI PRAVI PARTNER ZA LJUBEZENSKI ODNOS

Vsak izmed nas si najverjetneje želi ljubiti in biti ljubljen, vendar pa nas od ljubezni ter od pravega ljubezenskega odnosa oddaljuje predvsem dejstvo, da ju iščemo na napačnih poteh - velikokrat v ljudeh ter v stvareh. Iščemo jo zunaj sebe, saj želimo z vso to ''zunanjostjo'' zapolniti tisto vrzel praznine ter neizpolnjenosti, ki danes predstavlja morda največji problem moderne družbe – neizpolnjena razmerja ter nesrečni partnerski (in ne ljubezenski) odnosi.
 

Tematika, ki bo na predavanju predstavljena, je lahko odgovor ali pa vsaj nekakšen smerokaz vsem tistim, ki si želijo pravega ljubezenskega razmerja ter želijo svoje življenje obogatiti iz znotraj navzven.
 

Pri vsem tem se moramo zavedati, da srečno ljubezensko razmerje pomeni, da znamo biti srečni najprej sami s sabo. Preteklost ter pretekla razmerja pa pri tem igrajo odločilno vlogo, saj če glede preteklosti nismo pomirjeni in če tega dela našega življenja nimamo počiščenega, potem je vsako naše naslednje razmerje le obliž na rano, ki še vedno krvavi.
In če preteklih razmerij popolnoma ne zaključimo, če se z njimi ne soočimo in če določenih stvari ne razrešimo, potem v življenju ne moremo pričakovati novega, saj vsak trenutek ustvarjamo samo še več – enakega.

In šele ko se tega v polnosti zavemo, vse to prenehamo iskati drugje.
Takrat tudi več ne pričakujemo, da nas bodo izpolnile zunanje stvari – takrat namreč začnemo postajati izpolnjeni sami.

Zato prenehajte iskati nekoga ali pa od partnerja pričakovati, da vas bo izpolnil - izpolnite najprej sami sebe.

 

Na predavanju bomo izpolnjevali vprašalnik, ki nam bo pomagal uviditi določena pričakovanja, na koncu pa bomo izvedli nežno, a močno meditacijo.

Predavanje ter meditacijo bom vodil Urban Urbanc.
Zaradi kvalitetnega pristopa ter končne meditacije, je število mest omejeno.

Prijave na urban.urbanc@gmail.com so obvezne.

Če s seboj pripeljete svojega intimnega partnerja, je cena za oba 50€.
 

Druženje se prične ob 18.uri in bo trajalo 3 ure.
LOKACIJA: DREAM ROOM, Šentiljska cesta 37c, MARIBOR (kliknite za zemljevid)

CENA: 30€

27 Mar 2019

MURSKA SOBOTA

PREDSTAVITEV KNJIGE ''SEM, KI LJUBIM ŽIVLJENJE''

Vljudno Vas vabim na predstavitev moje tretje knjige - Sem, ki ljubim življenje - ki bo v četrtek, 28.3.2019 ob 18.uri v Medgeneracijskem središču v Murski Soboti.
 

Tematika, ki sem se je v knjigi dotaknil kot prve, nam sporoča, da je ŽIVLJENJE res darilo in šele ko ga sprejmemo takšnega, kot je, ter se ga veselimo in ga objamemo, nas življenje sprejme ter objame nazaj.
Ostale tematike ponujajo edinstven ter učinkovit pristop k izboljševanju ter razvijanju našega odnosa do vsega, kar se nam dogaja ali nam tako ali drugače prihaja na pot.

 

Skozi ZAUPANJE v proces ter skozi SPREMEMBO in SAMOST, ki jo po mojem mnenju vsak izmed nas mora znati sprejeti ter se v njej naučiti živeti, nas pot vedno znova pripelje do MOŠKEGA in ŽENSKE, ki se na svoji poti ljubezni in rasti vedno znova prepletata in se drug ob drugem gradita.  


V knjigi je 45 misli, ki opisujejo naša življenja ter pot, na katero bi vsak izmed nas vsaj enkrat v življenju moral stopiti, če bo želel srečo najti - to je pot vase.

Misli so podkrepljene s čutnimi fotografijami, ki dajejo knjigi še večjo moč.

 

 

''Vse kar si želim je, da bi ljudje nekega dne vendarle odprli oči ter svoja srca
in končno doumeli, da je vse tisto, kar tako vztrajno iščemo drugje, že od nekdaj v nas.
To je moja želja in je del mojega poslanstva.''

 

Srčno vabljeni.
Vstop prost!


Druženje se prične ob 18. uri

Lokacija: MENSANA, Medgeneracijsko središče, Slomškova ulica 49, Murska Sobota
                 
(zemljevid)

1 / 2

Please reload

Spoštujem tvojo zasebnost.